Шумен. По време на редовната отчетно-изборна конференция на Алтернатива за

...
Шумен. По време на редовната отчетно-изборна конференция на Алтернатива за
Коментари Харесай

Шумен: Пламен Петков бе преизбран единодушно за областен председател на АБВ

Шумен. По време на постоянната отчетно-изборна конференция на Алтернатива за българско възобновление за Шуменска област, в която участваха 31 делегата, определени от общинските организации на партията в Шумен, Нови пазар, Велики Преслав, Каспичан и Смядово, Пламен Петков бе избран отново единомислещо за регионален ръководител на АБВ в Шумен. Негови заместници станаха Валентин Велев, Румен Панайотов, Димо Бодуров, Борислав Дочев и Стоян Шайков - общински ръководители на партията в разнообразни общини в района. Това оповестиха от пресцентъра на партията .
Сред делегатите бяха и представителите на партията в локалната власт - Димо Бодуров, зам.-кмет на Община Велики Преслав и двама съветници на АБВ в общината, както и двама общински съветника на политическата мощ от Шумен, трима от Каспичан, двама от Велики Преслав и един от Нови пазар. Присъстваха и кметовете на Дибич, Мадара, с. Ивански и с. Каспичан.
За нов мандат бяха определени Областен съвет и Контролен съвет. Ръководният регионален орган на АБВ-Шумен излъчи и 20 делегата за ІІІ-тия постоянен Конгрес на Политическа партия АБВ, който ще се организира на 19 май.
Като съществени цели на регионалната и общинските структури на АБВ в Шумен бяха посочени разширение на организацията на политическата мощ в други общини от региона и подготовка на партията за идните локални и евроизбори следващата година. Ще се търси и възстановяване на съдействието и партньорството с други партии в ляво-център в района. По време на съвещанието на Областната конференция се одобри още да продължи работата по реализиране на главните инфраструктурни планове в Шумен и региона, да се подкрепи решаването на казуса с създаване на пречиствателна станция за питейна вода в регионалния град, както и превъзмогването на останалите проблеми на ВиК бранша в обитаемоте места в региона.
Структурите на АБВ в Шуменско ще работят интензивно и за подкрепяне на общините при решение на проблемите с подготовка на фрагменти за трудовия пазар, с необикновен акцент - подготовката на младежите. Особено упорито пред всички виновни институции в страната ще се сложи и въпроса за дотъкмяване построяването на Автомагистрала „ Хемус “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР