Шумен. Индустриалната зона в Шумен ще бъде представяна като локация

...
Шумен. Индустриалната зона в Шумен ще бъде представяна като локация
Коментари Харесай

Зам.-министър Александър Манолев: Индустриалната зона в Шумен ще бъде представяна като локация със сериозен потенциал за чуждестранни инвестиции

Шумен. Индустриалната зона в Шумен ще бъде представяна като локация със сериозен капацитет за задгранични вложения. Това сподели на конференция в Шумен заместник-министър на стопанската система Александър Манолев, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ” – Шумен . Пред представители на бизнеса и публицисти Манолев уточни, че зоната е добър образец за сполучливо публично-частно партньорство и може да бъде давана за образец като план, който се осъществя в тази сфера освен у нас, само че и посредством службите за търговско- стопански връзки отвън България. „ Ще подготвим нужните рекламни материали, с което да спомагаме тази локация да стане доста по-разпознаваема за задграничните вложители. Мисля, че тя има доста положително бъдеще и ние би трябвало като страна да поставим старания ”, сподели Манолев. По думите му районът има всички предпоставки за привличане на повече непознати вложения. От една страна с помощта на ангажираността на държавното управление с инфраструктурни планове. Така Шумен към този момент има магистрална съгласуваност с Варна, а спомагателен подтик за развиването на района ще даде и завършването на Автомагистрала „ Хемус ” в най-кратки периоди, за което страната също е поела ангажимент.
В рамките на срещата на зам.-министъра Александър Манолев бяха регистрирани макроикономически данни за региона, като бе посочено, че тя има доста положителни изходни позиции. За последните 10 години в Шумен са осъществени или са в стадий на реализация 5 плана по Закона за насърчване на вложенията на стойност 138 млн. лева със основаване на 690 работни места. Шумен е и една от областите с най-висока икономическа интензивност на популацията като през 2016 година тя се покачва до 74% при междинна за страната - 69%. Средната годишна работна заплата в региона надвишава 9 000 лева Туризмът регистрира сериозен растеж, за последните 4 години броят на нощувките е повишен с 66%. Налице са и проблемите - потребност от основаване на предпоставки междинната работната заплата да продължи да пораства, дефицит на квалифицирана работна ръка и други „ Това, което поех като явен ангажимент е в действителност Министерството на стопанската система, като юрист на бизнеса, да поддържа всички начинания, които биха довели до възстановяване на районната бизнес среда в Шумен “, съобщи Манолев. Посещението на заместник-министър Александър Манолев в Шумен бе по покана на кмета на Общината Любомир Христов.
Ивелина ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР