Шумен. Хандбалистите на Шумен 61“ победиха убедително Осъм“ (Ловеч) с

...
Шумен. Хандбалистите на Шумен 61“ победиха убедително Осъм“ (Ловеч) с
Коментари Харесай

Хандбалистите на „Шумен 61“ взеха достоен реванш срешу „Осъм“

Шумен. Хандбалистите на „ Шумен 61 “ победиха безапелационно „ Осъм “ (Ловеч) с 34:27 (17:16) в първия си мач от втория полусезон в мъжката елитна група.

В зала „ Арена Шумен “ първенците записаха заслужен реванш против ловчанлии. През есенния дял от шампионата „ Осъм “ като хазаин измъкна инфарктна победа с 35:34. Припомняме, че в срещата си от първия пролетен кръг като посетители шуменци взеха служебна победа против „ Локомотив “ (Мездра).

Очакванията за добър и забавен мач се оправдаха изцяло. Неслучайно двата отбора са посочени и като най-сериозните кандидати за купата тази година. Интригата се подхранваше и от обстоятелството, че „ Шумен 61 “ и „ Осъм “ са и противници в единия полуфинал от шампионата за Купата на България през април.

До почивката двата отбора се надлъгваха и макар старанието на домакините, те по този начин и не съумяха да се откъснат в резултата с повече от 2 гола. В тия минути противниците демонстрираха бърз и прелестен за окото хандбал, с разнородни и красиви разигравания в крайната фаза на офанзивата. Гостите пазеха персонално Терминатора на домакините Бранимир Балчев, което подтикна първенците към по-различна игрова скица. За сметка на Балчев обаче домакините извадиха скрития коз Кирил Савов, който се трансформира в топреализатор за „ Шумен 61 “ през първата част. Гостите пък поддържаха минималното си закъснение в резултата най-много посредством сполучливите стрелби на Преслав Станчев.

Мачът се разплете в средата на второто полувреме. Тогава домакините демонстрираха, че са по-добре готови физически, заиграха по-агресивно в отбрана и сведоха до най-малко пропуските в офанзива. След две изравнявания на резултата при започване на частта – при 17:17 и 19:19, в 46-ата минута домакините поведоха с 3, а минута по-късно и за първи път с 4 гола задатък след попадение на Николай Николов. Гостите се разколебаха, а първенците подвигнаха още оборотите и с няколко следващи попадения – на Александър Димитров, Теодор Димитров, Димитър Петков и Кирил Савов, дръпнаха с задатък от 7 гола. В тия минути мерника за домакините от линията на 7 метра поправя Димитър Петков, а Балчев, към този момент без лична настойчивост, също се развихри. В решителните моменти майсторски голове наниза капитанът Йордан Михайлов, а Ивайло Костов напряко заключи вратата. При безапелационния задатък на домакините наставникът на шуменци Чавдар Чернев даде късмет и на някои играчи, които по-често са на аварийна пейка.

С 9 гола за първенците приключи Кирил Савов, а за гостите най-резултатен с 11 бе Преслав Станчев.

„ Реално мачът с „ Осъм “ бе първи за нас след зимната пауза (бел.авт. миналата среща с „ Локо “ Мездра шуменци завоюваха служебно с 10:0). Не бяхме играли прекомерно дълго време. За страдание не организирахме и пълноценна подготовка в навечерието на пролетния полусезон, а в противен случай тя бе много разпокъсана – една част от играчите бяха с националния тим, останалите в Шумен. С оглед на това по-трудно влязохме в дуела против ловчанлии. Въпреки всичко радостно е, че спечелихме мача! “, разяснява старши треньорът на първенеца „ Шумен 61 “ Чавдар Чернев.

Той добави, че през второто полувреме подопечните му са успeли да напипат своя темп на игра – с по-солидна отбрана, постоянни изяви на вратата на Ивайло Костов и бързи пробиви, което закономерно e отредило победа на домакините.

В дуел от 13-ия кръг в елита при мъжете, на 12 февруари, шуменци гостуват на „ Локомотив “ (Горна Оряховица).

„ Очаква ни доста сериозен дуел – през последните две години „ Локо “ се утвърди като един от най-силните тимове в „ А “ група. Труден мач ще е, уповавам се да излезем крайни спечелили от него. Както и че ще успеем да компенсираме минусите от последния ни мач с „ Осъм “, сподели Чернев.

В момента в тима на „ Шумен 61 “ има един позитивен играч с коронавирус, който е карантиниран – Димитър Пламенов. „ Пожелавам му бързо възобновяване и чакам да бъде на линия за идващия ни мач “, изрази вяра Чавдар Чернев.

Междувременно дамите на „ Шумен 98 “ отстъпиха пред „ Бъки “ с 26:32 (на полувремето 11:15).
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР