Шумен. Борд за инвалидни колички дари Стоян Стоянов на Дома

...
Шумен. Борд за инвалидни колички дари Стоян Стоянов на Дома
Коментари Харесай

Шумен: Борд за инвалидни колички дари Стоян Стоянов на Дома за стари хора в града

Шумен. Борд за инвалидни колички подари Стоян Стоянов на Дома за остарели хора в Шумен, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ - Шумен . Специализираната платформа ще бъде инсталирана на буса на общественото заведение и ще улесни напредването на 60 мъчно преносими мъже и дами. Дарителят е четвъртокурсник компетентност „ Социална педагогика “ в Шуменския университет. Връзката със Старческия дом е осъществената посредством доцент Живко Жечев. „ Тази платформа е скъпа, само че в Англия Стоян е срещнал съидейници на концепцията за добротворство и с помощта на убедителността и настоятелността му, те я подаряват безплатно. Радваме ме се, че тя ще в помощ и поддръжка на хората от Дома “, съобщи доцент Жечев. „ Случайно ми попадна тази платформа, която ми беше дадена безплатно и аз я подарявам на шуменския Старчески дом “, съобщи донорът Стоян Стоянов. Той добави, че оборудването е от ново потомство, като може да повдигне товар до 350 кг.
Милена Събева, шеф на Дома за остарели хора, благодари на Стоян Стоянов и доцент Живко Жечев. " Имахме потребност от тази услуга и с помощта на вас, към този момент можем да я предложим на нашите консуматори. За нас стореното е голям е дарителският жест, изработен от сърце и в точния момент. Неоценим е! “, сподели Милена Събева.
Заместник-кметът доктор Светлана Маркова също приветства дарителския жест. „ Няма дребни и огромни дарения. Те са навременни, нужни и от сърце. Радвам се, че има доброжелателни и съпричастни хора ", сподели доктор Маркова.
Домът за остарели хора „ Д-р Стефан Смядовски “ в Шумен е с потенциал 110 места. В момента там са настанени 105 души.
Ивелина ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР