Шумър ще бъде домакин на AI форум с големи технологични изпълнителни директори, включително Зукърбърг и Мъск

...
Повече от половин дузина водещи технологични изпълнителни директори ще бъдат
Коментари Харесай

Повече от половин дузина водещи технологични изпълнителни директори ще бъдат сред присъстващите на дългоочаквано събитие за изкуствен интелект, организирано от лидера на мнозинството в Сената Чък Шумър следващия месец, според офиса на сенатора.

Събитието на 13 септември ще включва главния изпълнителен директор на Google Сундар Пичай и бившия главен изпълнителен директор на Google Ерик Шмид; Главен изпълнителен директор на Meta Марк Зукърбърг, главен изпълнителен директор на OpenAI Сам Алтман; главен изпълнителен директор на Microsoft Сатя Надела; Изпълнителен директор на Nvidia Дженсън Хуанг; и Илон Мъск, главен изпълнителен директор на X, компанията, известна преди като Twitter.

 Суперкомпютърът Cambridge-1, който собственикът Nvidia Corp казва, че е най-бързият суперкомпютър в Обединеното кралство, се вижда в Кеймбридж, Великобритания, на 6 юли 2021 г. Суперкомпютърът Cambridge-1, който собственикът Nvidia Corp казва, че е най-бързият суперкомпютър в Обединеното кралство, се вижда в Кеймбридж, Великобритания, на 6 юли 2021 г. С любезното съдействие на Nvidia Corp/Reuters

Това е първата от деветте сесии, които Шумър каза, че ще започнат тази есен, за да обсъдят най-трудните въпроси, които регулациите за ИИ ще се стремят да разрешат, включително как да защитим работниците, националната сигурност и авторските права и да се защитим от „сценарии за края на света“.

Също така на събитието следващия месец ще присъстват водещи членове на гражданското общество, включително членове на групи, представляващи работниците, гражданските права и изкуството и развлеченията, каза офисът на Шумер, добавяйки, че двупартийното събитие няма да бъде отворено за пресата.

Събитията, които Шумър нарече „AI Insight Forums“, са настроени да съберат експерти от частния сектор заедно с американски законодатели, за да им помогнат да разберат индустрията, преди да се стремят да създадат парапети за AI.

Тази илюстрация снимката показва приложението за смартфон AI (изкуствен интелект) ChatGPT, заобиколено от друго приложение за AI във Вааса, 6 юни 2023 г. (Снимка от Olivier MORIN / AFP) (Снимка от OLIVIER MORIN/AFP чрез Getty Images) Тази илюстративна снимка показва приложението за смартфон AI (изкуствен интелект) ChatGPT, заобиколено от друго приложение за AI във Вааса, 6 юни 2023 г. (Снимка от Olivier MORIN / AFP) (Снимка от OLIVIER MORIN/AFP чрез Getty Images) Оливие Морин/AFP/Getty Images

Шумър наблегна на съзнателния подход към проблема, призовавайки колегите си да се запознаят бързо с основните факти на технологията, вместо да бързат да приемат законодателство. По-рано това лято Шумър проведе поредица от затворени брифинги само за сенатори относно ИИ, които включват първия по рода си класифициран брифинг от служители на националната сигурност на САЩ относно изкуствения интелект.

Списъкът с гости за следващия месец Insight Forum беше докладван за първи път от Axios.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР