Щраусът е най-едрата актуално съществуваща птица, която по археологически проучвания

...
Щраусът е най-едрата актуално съществуваща птица, която по археологически проучвания
Коментари Харесай

Всички ферми за отглеждане на щрауси в България

Щраусът е най-едрата настоящо съществуваща птица, която по археологически изследвания датира от преди седем милиона години. Бизнесът с развъждането и развъждането на щрауси изисква доста време, грижи, познания за развъждането им и, несъмнено, огромни вложения за база, съоръжение, инкубатори и др.

Цените на дребните щраусчета варират от 180 до 240 лв. според от това дали са на една седмица, или един месец. Оцеляването при тези на седмица е извънредно мъчно, по тази причина и цената е по-ниска - тогава те не могат да пият вода, не могат да се хранят, а даже и да се движат както би трябвало.

В природата щраусите живеят в тропиците, където снасят по 50-80 щраусови яйца. Но при нас годишните сезони са четири, затова те не са пригодени за размножаване в тези климатични условия както биха били в естествената си среда. Тук се люпят в интервала от 10 януари до 1 ноември, до момента в който в саваната се развъждат в продължение на 2 месеца през сухия интервал. Едно яйце се равнява на 25-30 кокоши.

В България има няколко ферми за развъждане и отглеждане на щрауси, които може да посетите. Ето и повече информация за щраусовите ферми в България.

Фермата Сините Щрауси е основана през 2001 година и се намира в в село Брестница, наоколо до пещера " Съевата дупка ". Там се отглеждат най-вече щрауси, само че има и други редки, специфични животни, с които посетителите могат да се срещнат от близко и да схванат повече за живота им и за това по какъв начин се отглеждат. Към нея действа и музей, в който може да се открие и види огромно многообразие от артикули, които са пригодени да бъдат сувенири. Фермата е отворена всеки ден, в това число и по празниците.

Ферма за щрауси Четири сезона се намира в село Скобелево, близо до Павел баня. Там още веднъж може да се докоснете до всичко обвързвано с тези невероятни птици - яйца, пера, месо, сувенири от яйца, направени от ръцете на стопаните на фермата. Към самото място има и кафе-бар, в което ще имате опция да опитате деликатеса с щраусови яйца - крем карамел. Може да посетите фермата за развъждане на щрауси всеки ден сред 10:00 часа и 17:00 часа.

 Отглеждането на щрауси не е на ниска цена начинание

Фермата Щраусово развлечение се намира на 2 км от гр. Долна Баня по пътя за Пчелински бани и на 70 км от София. Там се отглеждат черни африкански щрауси. Мястото предлага и специфичен щраусов обяд или вечеря с предварителна поръчка в ресторант, където може да опитате непостижим щраусов омлет или щраусова пържола. Работното време е друго според от сезона. Посещение на групи над 10 индивида се прави с предварителна поръчка.

Има и друга плантация за щрауси в България. Тя е в село Хераково също предлага щраусови артикули и развлекателна активност. За феновете на тези едри птици мястото работи всеки ден от до 20:00 часа.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР