Що за държава сме, след като не сме в състояние

...
Що за държава сме, след като не сме в състояние
Коментари Харесай

Недков посочи двете класи в българския Титаник

Що за страна сме, откакто не сме в положение да правим дребна избавителна морска интервенция? Този въпрос в политически подтекст зададе писателят Димитър Недков в студиото на Bulgaria ON AIR, препращайки от драмата по заклещения транспортен съд " Вера Су " край Камен бряг към огромните партийни игри в предизборната обстановка.

" А по какъв начин ще спасяваме потъващия " Титаник " на България и кой оркестър ще продължи да свири, до момента в който угаснат светлините?! Явно " Титаник " -ът на България се сблъсква с невероятния айсберг на самото българско безумство ", съобщи създателят на касовите романи-антиутопия трилогията " Знакът на българина " и " Президентът.

Недков бе безапелационен, в българския политически " Титаник " разделянето е на две съсловия - честни и нечестни. Непочтените са натикани в трюма, а почтените слушат на палубата оркестъра на потъващия транспортен съд.

" В момента на сцената на дейния живот се качва поколението, което безскрупулно употребява живота - за мига и непременно. Поколение, в случай че ще и да е в Харвард и Токио, към този момент никой не го възпитава за греховността в живота. Да съобщи това потомство, че ще се разделяме на честни и нечестни... Къде ще дават документите? ", продължи с въпросите писателят.

Народ, който си е разрешил да се откаже от суверенитета си върху образованието, изцяло си заслужава харвардчетата, нагледно сподели Димитър Недков, уточнявайки че " няма нищо срещу тези деца, те просто се възползват от обстановката. ".

Те са артикул на различен вид мислене. Харвард не е институт за благородни девици в бизнеса или в геополитиката, сподели Недков и в типичния си наративен жанр изясни, че съгласно романите, когато възникне световна рецесия, пращат Джеймсбондовците в Харвад, с цел да ревизират в коя лаборатория е основан казусът.

" Почти фройдистка е борбата сред трите свръхегота, които вземат решение българската политическа орис - президентско, премиерско и шоуменско его. Остават две егота на терена, тъй като танцуващото 7/8 его сподели, че не желае властта непременно ", заключи Димитър Недков.

Прогнозата му бе, че парламентарните избори ще бъдат съвсем същите като предходните. Писателят не е оптимист във връзка с възобновяване на естествения парламентарен живот, който да роди устойчиво държавно управление. Вижда по-скоро краткотраен вид.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР