Що за бутон е и как да го натиснем? Повторението е

...
Що за бутон е и как да го натиснем?
Повторението е
Коментари Харесай

Знаехте ли, че във вашата памет има бутон „DELETE“?

 original

Що за бутон е и по какъв начин да го натиснем?

„ Повторението е майка на „, споделя добре познатата сентенция.
И това е правилно:  колкото повече свирите на пиано, учите непознат език или жонглирате, толкоз по-здраво се укрепва тази активност в мозъка. Учените знаят това от дълго време. Но през последните години изследвания  разкриха втората част от тази истина: с цел да научим нещо, първо би трябвало нещо да забравим.

Това е процесът на забравяне – разрушаването на старите невронни връзки – което разрешава на мозъка да научава нови неща. Това се назовава „ синаптично окастряне “, pruning.

Ето по какъв начин работи:

Представете си, че вашият мозък е градина, само че вместо цветя, плодове и зеленчуци, в него порастват синаптични връзки сред невроните. Именно по тези връзки се движат невротрансмитери като допамин, серотонин и така нататък

Така наречените глиални кафези са градинарите на мозъка, които форсират предаването на сигнали сред невроните. Но други глиални кафези се занимават с разчистване: те вадят плевелите, унищожават  паразитите, почистват падналите листа.
Тези чистачи се назовават ​​микро-глиални кафези. Те изрязват ненужните синаптични връзки.

Учените не престават да спорят за това по какъв начин тъкмо микроглиалните кафези вземат решение, че една връзка би трябвало да бъде отрязана, а  друга да бъде оставена. Очевидно връзките, които подлежат на изрязване, се  маркират със специфичен протеин.

Тази профилактика на  връзките се назовава синаптично окастряне, pruning. По този метод мозъкът физически освобождава пространство за формиране на нови връзки, което ни разрешава да овладяваме нови познания.

Ето за какво сънят е  толкоз значим:

Имали ли сте в миналото чувството, че главата ви е претъпкана, изключително когато усвоявате нови познания или умения? Най-вероятно, тъкмо по този начин е било!

Когато учите доста и нови неща, мозъкът ви основава нови връзки, само че това са нежни, краткотрайни връзки. Мозъкът скоро ще би трябвало да ги отреже и да сътвори нови, по-ефективни и директни.

Това се случва, когато спим.

Когато спите, мозъчните кафези се свиват до 60% от „ дневния си “ размер, като отстъпват място на глиалните градинари. Те идват с цел да изрежат  ненужните синапси.

Познато ли ви е това чувство, когато добре сте се наспали и се събуждате  заран с ясна глава? Това е разследване от синаптичното изрязване! Това е жестоко казано нещо като дефрагментирането на диска на вашия компютър.

Имате ли разтревожен и плитък сън? Решението е това:
Мощна медитация за спокоен, бездънен сън.
Изчиства от отрицателните мисли преди лягане. Хармонизира силата.
Конфигурира подсъзнанието на  възобновяване на сън. Дарява с  ресурсно пробуждане.

Но по какъв начин да направляваме какво да се отстранява от мозъка, а  какво да остава?

Какви синаптични връзки се маркират за заличаване? Тези, които не употребявате.

Тези, които употребявате, се поливат и обгрижват. Така че следете вашите мисли.

Ако прекарвате прекалено много време в четенето на форумите, гледате Биг Брадър и прекомерно малко – за работа, познайте кои синапси ще бъдат маркирани за заличаване?

Ако се карате с някого на работа и прекарвате цялото си време, с цел да измислите метод да отмъстите на съперника си, вие ще бъдете синаптична суперзвезда на отмъщението, само че не и  успешен  чиновник.

Побеждава това, върху което сте се фокусирали! Вие  безусловно конструирате своя личен мозък, когато решавате на какво да обърнете повече внимание.

Разбира се, вие не можете да контролирате всичко, което се случва с вас денем, само че можете да контролирате реакцията си към това, което се случва. По-точно, можете да изберете на какво да реагирате и на какво не, като по този начин образувате подобаващите невронни връзки.

Не се съсредоточавайте върху това, което ви пречи, а върху това, което ви развива. Заменете фантазиите за невъобразими неща с медитации.

Освободете мозъка си.

Накратко, научете себе си  да не мислите за неприятните и безполезни неща. Просто не им отделяйте време и внимание – и вижте как  ще се усъвършенства паметта ви!

Повярвайте, позитивният резултат няма да закъснее!

Луиза Хей: Подсъзнанието има вяра единствено в това, което изричате

 

Аз разбрах, че множеството хора просто не желаят да слушат положителните вести. Те харесват неприятните, тъй като те им дават мотив да се оплакват от живота. Много хора са въоръжени с…

Цялата публикация

Отворете вратите към своето подсъзнание! То може всичко!

 

 Подсъзнанието – това  е силата, която споделя на  сърцето ви по какъв начин да  бие, по кое време да стопира, по кое време да  чувствате апетит.   А по какъв начин да го накараме да ни слуша? 1.…

Цялата публикация

Подсъзнанието: Изберете сами дали то да е ваш бранител или ваш зложелател!

 

Смятате ли, че Вселената е най-голямата тайнственост? Не! Най-голямата тайнственост е човешкият мозък. Ние влагаме  в него толкоз доста информация, че даже не се замисляме  в какво ще се превърне …

Цялата статия
Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР