Що е то интимна връзка“ и има ли почва у

...
Що е то интимна връзка“ и има ли почва у
Коментари Харесай

Що е то „интимна връзка“ и защо дефиницията скара депутатите

Що е то „ интимна връзка “ и има ли почва у нас? Дефиницията на понятието провокира разногласия по време на изключителното съвещание на Народното събрание. В студиото на „ Здравей, България ” тематиката за домашното принуждение и мястото му в законодателството разясниха юристът Йорданка Бекирска, психологът  Младен Владимиров и някогашният зам.-ректор на Академията на Министерство на вътрешните работи Милен Иванов.

Юристът съобщи, че терминът „ интимна връзка ” се разяснява на равнище работни групи в Народното събрание от времето, когато Цецка Цачева била министър на правораздаването. Идеята била да се отстрани понятието „ фактическо съпружеско общуване ”. Тогава специалисти предложили да се отстрани думата „ съпружеско ”, само че това не било признато поради опасението от еднополови бракове. „ Ние за 8 години не помръднахме. Вчера беше направена огромна крачка ”, безапелационна е Бекирска. Има пет условия, с цел да бъде една връзка интимна, разяснява адвокатката. Отношенията би трябвало да са трайни, интимни, доброволни, персонални и полови. По думите ѝ даже една формулировка да не е налична, да вземем за пример фамилиарност, законът стопира да работи.

Според Милен Иванов новият текст в Закона за отбрана от домашното принуждение единствено е усложнил работата на полицията. По думите на някогашния зам.-ректор на Академията на Министерство на вътрешните работи 90 закона плануват Министерство на вътрешните работи да подкрепя работата на други институции, а няма налични хора в системата.

Тримата разясниха и скандалната имитация на депутата от ГЕРБ-СДС Вежди Рашидов, след която той се извини и подаде две оставки. Според Бекирска по този метод мисли огромна част от българската общност. Психологът Младен Владимиров пък твърди, че народните представители през годините показват остро пренебрежение към гласоподавателите им.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР