Щитовидната жлеза се намира в предната част на шията.Тя е

...
Щитовидната жлеза се намира в предната част на шията.Тя е
Коментари Харесай

Скрити симптоми на заболяванията на щитовидната жлеза

Щитовидната жлеза се намира в предната част на шията.

Тя е под формата на пеперуда и се състои от две елементи, ситуирани от двете страни на трахеята. Обикновено, тя не е забележима на открито, само че може да се усети в случай че си притиснеш гърлото с пръсти, написа

Тя създава хормони, които са извънредно значими за организма. Те контролират метаболизма, както и функционалността на сърцето, храносмилателната функционалност, мускулите, развиването на мозъка и поддържането на костите. Нейното вярно действие зависи от съществуването на йод в храните с които се храним.

Ендокринологът Надежда Собаева изброи признаците на болести на щитовидната жлеза.

Хипотиреоидизмът е понижаване на функционалността на щитовидната жлеза. Симптомите в този случай могат да бъдат обща уязвимост, отмалялост, унесеност, загуба на паметта, занимателен диалект, меланхолия, отичане на лицето, запек, жлъчна дискинезия, менструални нарушавания при дамите, неплодородие.

Също по този начин, съгласно нея, косопадът, чупливи нокти и суха кожа могат да приказват за хипотиреоидизъм.

Тахикардията и нарушаванията на сърдечния темп от време на време демонстрират дифузна токсична гуша, когато щитовидната жлеза стартира да създава повече хормони.

Може да се следи загуба на тегло на фона на нараснал вкус, обща и мускулна уязвимост, мощно изпотяване, чувство за топлота, умствена неустойчивост: епизоди на настъпателност, възбуденост, прочувственост, добави Собаева.

Ендокриноложката означи, че заради това, че признаците са скрити, доста пациенти приписват неприятното си здраве на напрежението. Важно е обаче да не се самолекувате, а да се подлагате постоянно на медицински прегледи.

Онкологът Максим Лемешев пък изясни, че има и имплицитни признаци на появяването на рак на щитовидната жлеза, който е рисково да се пренебрегва. На първо място и мъжете, и дамите би трябвало извърнат внимание при продължителни болки в гърлото, чувство за вдървеност в гърлото, смяна на гласа в пресипнал глас, лимфни възли над нормата и видимо отичане на щитовидната жлеза.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР