Щеше да е предателство, ако днес в София бях посрещнал

...
Щеше да е предателство, ако днес в София бях посрещнал
Коментари Харесай

Борисов: Щеше да е предателство да посрещна с фанфари Иванов

Щеше да е изменничество, в случай че през днешния ден в София бях посрещнал македонския президент с фанфари, разяснява министър председателят Бойко Борисов. Зоран Заев и Алексис Ципрас са извънредно храбри държавници и с днешната си постъпка желае да покаже отношение към тях, изясни той.

" Как ще се споделя Македония и дали ще се спогодят с Гърция, е работа единствено на македонския и гръцкия народ. Единственото, което желаеме за Македония, е влизане в Европейски Съюз, НАТО и съгласуваност сред страните ни ", показа в своя Facebook профил Борисов.

" На срещата на върха в София молих и опозиционните водачи, да не се възползват политически от тази обстановка. На фона на напъните, които всички европейски водачи поставиха месеци наред и събитията от през вчерашния ден, реших, че през днешния ден не е моментът да посрещам тържествено македонския президент ", добави той.

Премиерът изясни, че постоянно се е отнасял с голямо почитание към президента Георги Иванов, само че е решил, че след вчерашните събития, през днешния ден не е моментът за такава среща. Борисов разяснява, че неведнъж е заявил цялостната си поддръжка за решаването на разногласието за името на Македония.

Според него, в случай че въпросът с името на Македония не се реши, то това би спънало развиването на Балканите. " Няма по-неразвит район от нашия. Когато обаче станахме част от Европейски съюз, Брутният вътрешен продукт се подвигна и страната ни радикално се промени. Пожелавам това и на Македония ", уточни министър председателят.

Борисов подчертава върху напъните, които са положили България и Македония за подписването на Договора за другарство, добросъседство и съдействие сред двете страни.

По думите му генерации политици в България са желали да осъществят тази историческа стъпка, само че не са съумели. " Ако се стигне до смяна в името, ще се съберем, ще нанесем нужните промени в Договора и ще ги вкараме за ратификация в парламентите ", изясни министър-председателят.

Натикахме се в скандал, който не ни е необходим, дано да преспим, да го обмислим отново, дано в самата Македония да се срещнат и да си решат, в случай че желаят, разяснява Бойко Борисов. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР