Ще заведем колективен иск в Съда по правата на човека

...
Ще заведем колективен иск в Съда по правата на човека
Коментари Харесай

Мая Манолова: Ще заведем иск в съда в Страсбург за подслушваните 130 души

Ще заведем групов иск в Съда по правата на индивида в Страсбург за противозаконното подслушване на 130 души, разгласи водачът на " Изправи се БГ! " Мая Манолова, откакто за тях се разбра по време на работата на особено основаната с тази цел комисия в досегашния парламент.

" След като описът с подслушваните лица излезе в общественото пространство, ни се обадиха доста хора от митингите - жители и публицисти, с гледище това жестоко проявление на техните права да бъде разобличено и осъдено. Става дума за нелегално систематизиране на информацията за подслушване на 130 лица, тъй като и самото подслушване е нелегално, Спецпрокуратурата е поискала от Спецсъда да бъдат подслушвани с неуместното обвиняване за проведена незаконна група за прелом, бунт, въоръжено въстание. Спецпрокуратурата прави възмутително, безобразно деяние, да твърди, че хора, които вземат участие в цивилен митинги, правят прелом ", съобщи Манолова на брифинг пред медиите, като посочи, че който жител желае, може да се включи в желае в съда в Страсбург.

По думите е скандал с интернационално измерение.

" Целият офис на " Изправи се БГ! " - те са цивилен лица, те не са партийци, са били подслушвани, месеци наред против тях са прилагани СРС-та ", акцентира тя.

" На митингите аз биех един барабан, и това очевидно Гешев го е уплашило доста, може би има нетърпимост към мощни шумове и по тази причина съм упрекнат като един от част от проведена незаконна група, което ме връща 79 години обратно, когато поетът Никола Вапцаров, също от Гешев (Никола Гешев - б.р.), е бил наказан на гибел по същите обвинявания. Просто това е цялостен абусурд, не сме мръднали една йота, а сме страна в Европейски Съюз, това, което се случва в страни, които приключват на " стан ", като Таджикистан, Узбекистан ", сподели наследникът на поета, също Никола Вапцаров, който е част от " Изправи се БГ ", и още веднъж настоя за оставката на основния прокурор.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР