Ще защитавам Азис и каузата му завинаги, защото си заслужава.

...
Ще защитавам Азис и каузата му завинаги, защото си заслужава.
Коментари Харесай

Азис потресен от поведението на Цветана Манева! Тя: Пак бих го направила

" Ще пазя Азис и идеята му вечно, тъй като си заслужава. Не съм и мислила, че ще стане подобен взрив от мнения с този клип, в който участвах. Проблемът не е в песента и дали е чалга, или не, а в това, че като хора от дълго време не се държим обикновено като човек с индивида, като човек с животно или растение. Моята сензитивност съответствува с тази на Азис и по тази причина участвах в този негов план. Не виждам от какво би трябвало да съм смутена. "

Това показа огромната Цветана Манева, която взе участие в новия клип на Азис. Легендарната актриса се появява във видеото към песента му " Позна ли ме? ", която е със обществено обръщение. Парчето визира тематики като бедността, другите, болните, хората в неравностойно състояние, хомосексуалните връзки. Кадри с такива хора се появяват и в клипа към парчето. А в края му Цветана Манева изрича монолога: " Човешката природа е жестока към всяка неточност. Различните са тук, не са измислени. И кой реши, че са неточност? Кой? Отхвърлени, обругавани, по тях крещим. Защо? Простаци ли сме, невежи, зли ли сме? Или сме жестоки хора, не запомнили, че са положителни ".

" На 75 години какъв пиар да си върша аз с този план, кажете ми? Проектът е безплатен. Тази цялата завист и ненавист я оставям по хоризонтала, всеки самичък за себе си да дава отговор. Чувствителността на Азис е близка до моята и аз бих взела участие във всеки план, сменяйки въздуха, който дишаме и възпроизвеждаме, към по-добро. Всъщност и в това е смисълът на тези послания ", показа още Манева.

Самият реализатор мълчалив, когато чул дълбокия прочут глас на актрисата от другата страна на слушалката, когато й се обадил да я помоли да взе участие.

" Манева е мой кумир, не чаках да ми вдигне телефона! Занемях. Мълчах минути... Добре, че ме изчака. Накрая чух заветното " Да ". За нашата идея, за нашата концепция! От самата прима Цветана Манева, което потвърждава, че имаме поддръжка от хора с визия и с идея ", сподели фолкидолът, към момента покъртен, че Манева е подала без никакви искания ръка на неговата концепция.

Това не е първата благородна идея, която пази огромната ни актриса. Преди година тя заведе театъра при инвалиди, написа " България Днес ". " Свободата да правиш положително е заложена изначално у човек. Напоследък чувам за " старомодна честност ", а не знам коя е модерната. Заклевам се, че ще остана старомодно честна ", сподели тя при започване на акцията " Открий театъра - вход наличен за хора с разнообразни благоприятни условия ". Актрисата е лице на самодейността, а до нея в символ на поддръжка застанаха множеството й сътрудници - Валентин Танев, Робърт Янакиев, режисьорката Възкресия Вихърова и изпълнителният шеф на Агенцията за хората с увреждания Минчо Коралски.

Актрисата в никакъв случай не се е затваряла единствено в границите на специалността. Не й е безразлична и сцената на публичния живот: народен представител е в Седмото и Осмото Народно заседание, член на пленума на Комитета за просвета и на управителния съвет на Съюза на българските кино дейци, заема своя позиция след измененията от 1989 година

" Не съм последовател на тезата " Това не зависи от мен ". Зависи! От всички нас! От безусловно всеки! Държавата - това сме ние! " Артистичен шеф е на влиятелния интернационален фестивал " Варненско лято ". Участва интензивно в акцията за битка с рака на гърдата. През предходната година завоюва купата дипломат на благосклонност на фондация " От обич към живота ". Животът и времето, в което живеем, я тормозят:

" Събуждам се слаба заран, от време на време с смут по какъв начин ще протече денят... Ужасно мразя, когато първите вести, които чуя, са свързани с човешки живот, неуместно, неуместно, неуместно лишен от своеволието на някого по пътищата... " Нещото, към което е нетърпима, е бедността. А стремежът й - правдивост.

" Умея да се веселя на простите неща. Нямам мъчителни упоритости, желания и стремежи. За мен е значимо да умея да приписвам любов. Това за мен не е разменна монета - аз давам и би трябвало да получа. И то ме поддържа в равновесие. " И още: " Вярвам във възмездието. Живея по този начин, че да го предизвикам ".

И през днешния ден Цветана Манева е подготвена да одобри провокациите на нова роля - и в театъра, и в киното. И в очакване на нова стойностна съгласно разбиранията й героиня пламенно и буйно извършва житейската си роля. И дълбае своята следа - в изкуството и в живота. Истинска щастливка
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР