Ще вземе ли партията на Бойко Борисов мандата за съставяне

...
Ще вземе ли партията на Бойко Борисов мандата за съставяне
Коментари Харесай

Ще вземе ли Борисов мандат за кабинет на петък, 13-и

Ще вземе ли партията на Бойко Борисов мандата за сформиране на кабинет на петък, 13-и? След като през днешния ден Народното събрание разгласи с решение мандата на Има Такъв Народ за държавно управление за несполучлив, рулетката за властта още веднъж се завърта.

Кога президентът Румен Радев ще извика втората мощ в Народното събрание - ГЕРБ, е въпросът, който през целия ден през днешния ден си задават политиците. Миналия път Радев заяви в петък сутринта, че в 17 ч. същия ден вика кандидат-премиера на Има Такъв Народ, с цел да му връчи мандата.

Борисов е извънредно религиозен, напомнят ГЕРБаджиите. Те настояват, че той за нищо на света не би взел на петък, 13-и, мандат, без значение че към този момент номинира Даниел Митов за министър председател и може да си спести срещата с съперника Радев. На " Дондуков " 2 може да прави с Митов шефката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова и Томислав Дончев. Освен това Борисов разгласи, че ГЕРБ няма да бави топката - водачът прочита на стълбите на Президентството номинираните министри, с цел да си създадат хората съпоставяне и Митов връща празна директория. Въпреки това обаче Борисов считал деня за неприятна прокоба.

Ако Радев му спести страха, връчването на мандат може да е в понеделник. Тогава обаче президентът привиква Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС). Според формалния дневен ред партийните водачи ще приказват за две закани - коронавирус и мигрантите. Според неофициалния основната тематика ще е съставянето на кабинет или избори.

Така упования са Радев да даде мандата на ГЕРБ или след съвещанието на КСНС или във вторник. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР