Ще стигнем до положение на затруднение на здравната система. На

...
Ще стигнем до положение на затруднение на здравната система. На
Коментари Харесай

Д-р Таня Андреева: Училищата и детските градини се превръщат в основен източник на заразата

Ще стигнем до състояние на усложнение на здравната система. На час откриваме по 120 случая на болестта. Това съобщи в предаването " Офанзива с Любо Огнянов " по Канал 3 някогашният министър на опазването на здравето доктор Таня Андреева.

" Има риск за заразяване на лекари, даже и при носене на защитни средства. Няма по какъв начин лекарите да съблюдават отдалеченост с пациентите си, когато те имат потребност от обзор или системи ", разкри специалистът.

" Проблемът не е в неналичието на кревати, а на медицинския личен състав. И да се открият 200 кревати в една болница, то при 15 медици, няма по какъв начин да се работи ", сподели доктор Андреева.

" Апелирам за твърди ограничения - от ден на ден учители и родители се заразяват. Поне за месец да се затворят учебните заведения, с цел да се успокои обстановката. Не може да има цялостна карантина - предприятията могат да работят при засилени ограничения ", безапелационна бе тя.

" Училищата и детските градини се трансформират в главен източник на болестта. Масово възпитаници и учебни заведения са инфектирани. Заради боязън от онлайн образование, ще останем без учители ", разкри доктор Андреева.

" В сериозна обстановка сме. Вижте какви опашки има пред " Пирогов " - през днешния ден над 100 души чакаха пред болничното заведение за триаж ", разкри някогашният министър на опазването на здравето.

" Бременните дами да не подхващат никакво самолечение, дано се съветват с доктор за лекарства ", приключи доктор Таня Андреева.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР