Ще сработи ли схемата да плащаме едновременно и в евро,

...
Ще сработи ли схемата да плащаме едновременно и в евро,
Коментари Харесай

Ще сработи ли плащането и в евро, и в лева? Съветът на Хампарцумян

Ще сработи ли схемата да плащаме по едно и също време и в евро, и в лв.? Банкерът Левон Хампарцумян даде своето експертно мнение.

" Това е провокация към Европейската централна банка. Чисто дипломатически е малко недодялан ход. При еднократното приемане на еврото всички разноски ще бъдат поети от страната. Еднократно. А когато това нещо отиде в магазина, по този начин наречения арбитраж, т.е. обмяната на една валута, проценти, броене - това ще бъде в ръцете на търговците и ще стане подобен безпорядък, в който никой няма да може да се оправи. Дефакто задачата, че хората по този метод ще свикнат с еврото, няма да бъде реализирана. Напротив - ще се сътвори в допълнение разстройване ", сподели той пред бТВ.
-->
Хампарцумян приказва и за преходния интервал, когато сме по-близо до Еврозоната, и това дали ще има паралелни валути. " Те не са паралелни валути. Цените ще бъдат показани и в едната и в другата валута по закрепения курс на евро против лев. Иначе ще бъдем или с левове или с евро. Този преходния интервал ще бъде доста пай. Всичките разноски по превалутиране ще бъдат поети от страната. Банките ще бъдат проведени, системите ще бъдат направени. Така че това нещо не е просто някой взема решение и минава в Еврозоната. Това го прави Черна гора, която е дребна страна с дребна стопанска система. ЕЦБ не е удовлетворена от това и го споделя по най-различни способи. България би трябвало да си напише домашното и да влиза в еврото час по-скоро. Този, на който не му стигат парите, няма да му стигат и в бъдеще ", добави банкерът.

" Доходите ни зависят от представянето на стопанската система и от нашето показване вътре в тази стопанска система. Не зависят от метода, по който ги измерваме. Защото еврото и лв. са измерителите на икономическия триумф или крах. Тоест, аз съм 1,80 м висок, в инчове ще бъда по-малко число, само че съм си толкоз висок колкото съм. Тоест, нашата стопанска система е такава каквато е, еврото ще даде избрани прерогативи на стопански дейните хора. На другите няма, само че те другите зависят от тях. Относно бюджета, той е за шест месеца. Той е много генеричен и простоват, нищо, че е 300 страници. И много еластичен. Заложеният 3 % недостиг е вероятен. Това, което е значимо да се знае, е, че ние не можем да надскочим себе си. Социалните заплащания би трябвало да вървят по метода, по който са избрани да компенсират колкото се може повече инфлационни процеси по една елементарна причина - в последните 20 години неравенството на приходите в България се усилва ", разяснява още специалистът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР