Ще сложат ли умните и красивите“ начело на МОСВ човек,

...
Ще сложат ли умните и красивите“ начело на МОСВ човек,
Коментари Харесай

БАН му пречи… Как Сандов не успя да стане магистър, но държи да е министър?

Ще сложат ли „ умните и красивите “ отпред на Министерство на околната среда и водите човек, който се оправдава с Българската академия на науките, че не може да приключи магистратура?
Настойчиви упоритости към Министерството на околната среда проявявал Борислав Сандов от Демократична България. Това разкриват пред Tribune.bg източници от обединението. Според последните клюки към съдружните договаряния и разпределянето на огромните пайове, „ Демократична България “ се борят да получат най-малко 2-3 министерства, а Министерство на околната среда и водите при всички случаи щяло да бъде едно от тях.

Докато кандидат-министрите обаче към момента внимателно давали сигнали, че биха показали (може би, в случай че е удобно) интерес към поста, Сандов настойчиво се бутал да става министър, признават с неспокойствие членове на обединението. Освен това той бил непрестанен доброволец за медийни изяви.

Преди 2 седмици той приказва по БНР и умерено си призна, че „ зелените “ в обединението ще желаят министерство. Нещо повече – той напряко си се самопредложи да е вицепремиер. Причината да желае Министерство на околната среда и водите била „ експертния капацитет “ по тематиката. „ За да можем да го надигнем на крайници и да го извадим от тази доста сериозна проблематика, в която то е застъпило – с наказателни процедури, със правосъдни каузи, които се водят с Европейската комисия “, обясни Сандов, който другояче призна, че той си разяснява, само че никой не го е поканил да го прави министър.

„ Не единствено аз, никой не би трябвало да е получавал покана за присъединяване в някакво министерско кресло “, застрахова се той. Но съгласно него било „ доста значимо да има вицепремиер по климатичните промени “…

Дни по-късно изгря и по БНТ, където още веднъж сподели, че към момента на договарянията с Политическа партия, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ не се разискват имена. „ Разбира се, не можем да не отразим ролята на политическите партии с техните номинации и тяхната тежест, само че дали ще бъде правопропорционално на техните резултати, към момента не е ясно “, изясни Сандов безусловно същия ден и по БТВ. „ Не е обсъждано с мен съответно (за министър), допустимо е някой да тества разнообразни имена, само че следва този въпрос да се разисква “, сподели „ зеленият “, който за по-малко от десетина дни беше съумял да се появи още по Нова ТВ, Bulgaria on Air и отново по БТВ…

Сандов е съпредседател на една от многото зелени партии в България – „ Зелено придвижване ” и като подобен е член на председателския съвет на Демократична България.

Роден в град Мадан и израснал в Родопите, само че от 20 години живеещ в София. Това разбираме от формалната биография на кандидат-министъра, оповестена на уеб страницата на „ Демократична България “. Според описанието му, по всяка възможност писано персонално от самия него, той е „ изявен природозащитник, работи като специалист по стабилно развиване и запазване на климата във водещи неправителствени организации “. Завършва професионална гимназия по туризъм в Смолян и след това „ География “ в СУ. После съгласно уеб страницата на ДБ специализирал в направление Изменение на климата и ръководство на води. Според профила му в Wikipedia пък би трябвало да има магистратура по Управление на хидроклиматичните запаси. Но не съвсем…

Сандов самичък признава, че не разполага с дипломата. А отговорни били БАН…

„ Завърших и семестриално Управление на хидроклиматичните запаси, само че от Българска академия на науките не ми дадоха данни за превалявания, слънчево греене и вятър, с цел да си напиша дипломната работа “, изясни той неотдавна по време на договарянията. Не е доста ясно в какво се състои битката сред Българската академия на науките и 39-годишния „ зелен “ кандидат-министър/магистър, нито по какъв начин всичките му състуденти съумяват някак да напишат дипломните си и да имат документ за „ магистри “.

Остава отворен и въпросът за опита и стажа на Сандов, който другояче неведнъж похвали своята и на партията си „ експертиза “. В формалните му автобиографии участва само студентска, Неправителствени организации и политическа активност. От формалната информация не излиза наяве има ли опит екологът в действителния бизнес и в ръководството на хора, процеси и средства. Нито пък от кое място идва увереността му, че може да бъде отпред на държавна конструкция с голям екип от чиновници и милионен бюджет, отговарящ за стратегии на стойност милиарди…
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР