Ще скочи ли цената на водата, защитени ли са потребителите,

...
Ще скочи ли цената на водата, защитени ли са потребителите,
Коментари Харесай

Ще поскъпне водата с новия ВиК закон?

Ще скочи ли цената на водата, предпазени ли са потребителите, национализират ли се ВиК оператори и тяхната мрежа? Тези и още редица други въпроси повдига новият закон за ВиК, оповестен за обществено разискване. Въпреки че, то тече от края на октомври, на портала за публични съвещания няма качени позиции по него все още.

Вместо това на конференция, дадена на плочките пред Министерския съвет, ръководителят на гражданското съдружие " Изправи се.бг " Мая Манолова предизвести, че законопроектът е рисков, тъй като нарушава правата на потребителите, водата ще нарастне, а общинските ВиК сдружения ще бъдат национализирани. Тя изиска от премиера Бойко Борисов да разпореди отдръпване на законопроекта.

Омбудсманът Диана Ковачева също предизвести, че правата и ползите на потребителите не са предпазени в задоволителна степен. Тя е изпратила позицията си на министъра на районното развиване Петя Аврамова. Според публичния бранител проектозаконът не подсигурява дълготрайно решение на проблемите в бранша, свързани със обществената търпимост на цените на ВиК услугите и въвеждане на водни помощи, качеството на водата и обезпечаването на вложенията в бранша.

Аврамова обаче твърди, че цената на водата няма да се усили. Според нея законопроектът резервира обществената търпимост на цената на водата, а нуждаещите се ще бъдат подкрепени.

" За мен е непонятен методът, по който Мая Манолова изрича своето мнение . Законопроектът не планува нарастване на цената на водата - това е нечиста сделка " , сподели Аврамова пред бТВ.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР