Ще се възползваме от всички възможности за финансиране, за да

...
Ще се възползваме от всички възможности за финансиране, за да
Коментари Харесай

Благомир Коцев: Образованието ще бъде основен фокус на нашето управление

Ще се възползваме от всички благоприятни условия за финансиране, с цел да подобрим качеството на образованието във Варна, увери кметът на Община Варна

Благомир Коцев прикани за готовност работодателите в системата на общинското обучение

Образованието и бъдещето на нашите деца е моя персонална идея. През този мандат те ще бъдат главен фокус на нашето ръководство. С тези думи кметът Благомир Коцев посрещна представителите на двете работодателски организации с сферата на образованието във Варна - Съюза на ръководителите в системата на националната култура в България и на Сдружението на шефовете в междинното обучение – Община Варна.

Те бяха първите, поканени на неофициална среща на чаша вино в постройката на Общината. С тази покана кметът Коцев възвърне прекратена през предишните години традиция за постоянни неофициални срещи и директни диалози с учителите и шефовете от общинските образователни заведения.

Благомир Коцев ги прикани да се активизират, с цел да могат варненските учебни заведения и детски градини да се възползват от всички благоприятни условия за финансиране – националните стратегии на МОН, Плана за възобновяване и резистентност, структурните фондове на Европейски Съюз.

За задачата шефовете на образователните заведения, взаимно с Дирекция „ Образование и юношески действия “, ще изготвят проект за постоянни срещи, в които, в директен контакт с кмета Благомир Коцев и заместник-кмета по образованието Павел Попов, да излагат своите хрумвания и оферти.

„ Да създадем по този начин, че през идващите години Варна да бъде първенец в областта на образованието в цялата страна “, прикани кметът Коцев. От своя страна Светлан Илиев – районен ръководител на Съюза на ръководителите в системата на националната култура в България и шеф на СУЕО „ Александър С. Пушкин “ във Варна – даде обещание от името на двете работодателски организации, че шефовете ще спомагат на кмета на Варна в областта на образованието.

На територията на Община Варна има 45 общински учебни заведения и 51 детски градини. В системата на общинското обучение е и Центърът за поддръжка за личностно развиване (ЦПЛР).

На неофициалната среща участва и доктор Ирена Радева – шеф на РУО – Варна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР