Ще се търси сближаване на позициите по Плана за възстановяване

...
Ще се търси сближаване на позициите по Плана за възстановяване
Коментари Харесай

Андреана Атанасова: 5G не е насочено към крайния индивидуален потребител, а към индустриите

Ще се търси доближаване на позициите по Плана за възобновяване и развиване

"Министърът на превоза и известията Николай Събев схваща нашите опасения и той изрази предпочитание да продължим работата взаимно, само че това ще коства време. Предстои доста тежка работа, с цел да се види къде има покритие на мрежите, къде има повтаряне, с цел да няма консумиране на средства нецелесъобразно и да може на практика да се употребяват най-ефективно средствата, които ще бъдат предоставяни ", това сподели в "Денят онлайн " по Андреана Атанасова, ръководител на УС на Алианс на софтуерните промишлености.

"В рамките на три месеца планът за Плана за възобновяване беше концептуално изменен. Предходният вид имаше за цел да насърчи вложенията в частните мрежи, а сегашния има за цел по-скоро разрастване на държавната мрежа, свързване на общини и общински центрове и развиване на мрежите в слабонаселени места ", обясни тя несъгласието на специалистите с измененията.

"По-голямата част от средствата, които бяха планувани за 5G коридорите се пренасочват към разрастване на географското покритие на държавната мрежа ", сподели още Атанасова.

Тя съобщи, че всеки План за възобновяване може да се променян два пъти годишно, според регламента, а от страната зависи по какъв начин ще оправдае измененията.

Според инспекция на Алианса на софтуерните промишлености няма обитаемо място в България, което да няма никакво покритие за интернет, а в случай че има те са доста малко.

"Не става дума единствено за самостоятелно придвижващите се коли, 5G мрежата по автомагистралите се отнася към степента на сигурност на придвижването, ръководство на трафика, интелигентни транспортни системи. 5G не е ориентирано към крайния самостоятелен консуматор, а към промишленостите. Това е напълно различен тип съгласуваност, която цели не непосредствено облагодетелстване на потребителя, а косвено, чрез облекчение метода му на живот ".
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР