Ще се следва общоевропейският подход за налагане на такси за

...
Ще се следва общоевропейският подход за налагане на такси за
Коментари Харесай

КОМИКС: Кирил Петков решава съдбата на „Лукойл”

„ Ще се следва общоевропейският метод за налагане на такси за транспорт на газ. Не би трябвало да има такса единствено от страна на България, а би трябвало да се работи с Европейската комисия “, съобщи съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков.

Т.нар. Просто Киро заяви, че решението е взето на съвещание на Външната комисия и на Комисията по европейски въпроси. Заради това ще се отсрочи таксата, до момента в който се приложи общото решение, с цел да има резултат върху съветската стопанска система.

Реклама

Другата тематика, която е разисквана, е „ Лукойл “. Има решение да има цялостна бистрота по тематиката, защото „ Лукойл “ е стратегически обект. Петков изясни, че няма да може да бъде финализирана договорка по продажба, до момента в който целият български народ не се срещна с нея. „ Ще бъде взето безусловно транспарантно решение и ще избегнем спекулации, че подмолни играчи или офшорки ще стоят зад този актив “, сподели колоритният някогашен министър председател, поел руля на България до момента в който бе с канадско поданство.

Бойко Борисов пък разясни, че ще бъде прибавен верният европейски метод по точката за газа, тъй като България е доста покрай Шенген. Той уточни, че ще бъде вкаран текст за стратегически предприятия – газопроводите, хранилищата, нуклеарната енергетика, нефтопреработвателните предприятия.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР