Ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще

...
Ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще
Коментари Харесай

Петък с валежи и гръмотевични бури

Ще се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. Ще има и градушки. През нощта по студения атмосферен фронт в западната половина от страната, а денем - в Централна България има условия за интензивни превалявания. Ще духа до сдържан северозападен, в Източна България – североизточен вятър. В Западна България ще проникне студен въздух и температурите ще се намалят, до момента в който в Източна България, където ще има и слънчеви часове, температурите ще са по-високи. Преобладаващите оптимални температури ще бъдат сред 19° и 24°, тук-там в Източна България - до 26°-27°. През нощта против събота гръмотевични стихии към момента ще има в Централна България.

Над Черноморието ще доминира слънчево време, след обяд с краткотрайни нараствания на облачността. На места, основно по северното крайбрежие ще превали и прегърми. Ще духа до сдържан североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 24-26°. Температурата на морската вода е 20-21°, единствено на север от Варна е 15°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има превалявания и гръмотевични стихии. Ще духа мощен югозападен вятър, който по-късно денем в ниските елементи ще се ориентира от северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра към 15°, на 2000 метра – към 9°.

През идващите дни ще остане неустойчиво. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места, основно в Западна и Централна България, ще има превалявания и гръмотевични стихии. Има нараснала възможност за местни интензивни феномени и градушки. В източните региони ще е съвсем без превалявания. Там ще има и повече слънчеви часове, а температурите ще са по-високи. Преобладаващите оптимални ще са сред 21° и 26°, в югоизточните региони - до 28°-30°. Вятърът ще е слаб, през почивните дни - от изток-североизток, при започване на идната седмица - от южна четвърт.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР