Ще се произнеса по темата за назначаването на Иван Гешев

...
Ще се произнеса по темата за назначаването на Иван Гешев
Коментари Харесай

Радев за Гешев: Ултиматуми не приемам

Ще се произнеса по тематиката за назначението на Иван Гешев в обозрим период, когато реша. Ултиматуми не одобрявам. Така президентът Румен Радев разяснява апелите да реагира на повторния избор на единствения претендент за основен прокурор. Противниците на Гешев към този момент няколко пъти насочат апели Радев да отнесе въпроса до Конституционния съд. Подкрепящите наследника на Цацаров пък загатват, че президентът бързо би трябвало да подпише указа за назначението му.
Радев обаче даде да се разбере, че самичък взема решенията си. Няма да отлагам. Не съм човек, който употребява разнообразни операции, разяснява президентът след тържественото заседание във Военна академия във връзка празника на Сухопътните войски. И добави: “Всички отговори са в Конституцията”.
Обърнах се към Висш съдебен съвет с гледище, което те не извършиха по най-хубав метод, заключи Радев, напомняйки, че върна указа след първия избор на Гешев с претекста, че избор измежду единствено един претендент не приказва добре за демократичнността на правосъдната система.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР