Ще се наложи да преместим различните изпити от националното външно

...
Ще се наложи да преместим различните изпити от националното външно
Коментари Харесай

Вълчев: Изпитите на дванайсетокласниците вероятно ще се отложат на 30 май и 1 юни

Ще се наложи да преместим другите изпити от националното външно оценяване от 4 до 10 дни. Най-вероятно ще предложим държавните зрелостни изпити, които бяха планувани за 20 и 22 май, да се проведат на 30 май и 1 юни.



Това сподели на ексклузивен брифинг в Министерския съвет просветният министър Красимир Вълчев.

Най-вероятно ще се предложи и отсрочване на изпитите след седми клас, които сега са планувани за 9 и 11 юни. Новите дати ще са 13 и 15 юни.

По думите на Вълчев няма спънка да се организира и външното оценяване след четвърти и десети клас.

„ Все още не сме достигнали пика на болестта. Във всички страни ще има пренасяне на приемните акции във всички висши учебни заведения. Готови сме да издадем и по-рано дипломите за дванайсетокласниците, тъй че няма да има проблем да приключим обикновено образователната година “, съобщи Вълчев.

„ Със стартирането на образованието в електронна среда нямаме единна организация на това образование, както имаме при присъствената форма. Такава не може да бъде основана при отдалечена форма на образование в подобен къс интервал “, сподели още той.

„ Има разлики в степента на достигнатия материал още преди стартирането на карантината и електронното образование. Говорим за система от 700 000 възпитаници, над 60 000 педагози и близо 40 000 паралелки “, изясни просветният министър.

" Отказвайки се от единната организация, няма да имаме и единно отучване след възобновяване на присъствените занятия ", добави той.

Коронавирусът и България Марешки: Не знам по какъв начин ще работи страната, в случай че се окаже, че 100 депутати са инфектирани Заразените с ковид у нас към този момент са 449 души " Маркет Линкс ": 90% от българите се безпокоят от въздействието на COVID-19 върху стопанската система От началото на изключителното състояние: Над 30 хиляди са безработните у нас България ще е измежду първите страни, с които Съединени американски щати ще споделят бъдещата ваксина против COVID-19 Концерти от у дома: Кампания на радио NJOY в поддръжка на българските медици Борисов с пояснение в обществените мрежи за какво се удължава изключителното състояние Бизнесмен: Може да разделим обществото на две групи и едната да се върне в икономическия живот Вътрешна македонска революционна организация с апел към банките за взаимност COVID-19: Има ли право родителят на болничен поради затворената детската градина? При неосъществена отмора – алтернатива да употребяваме ваучери до 24 месеца 422 са доказаните случаи на COVID-19 у нас Отменят публичното разискване на плана за изменение на общия организационен проект на Царево Министерски съвет предлага изключителното състояние да се удължи до 13 май Девета жертва на ковид у нас „ Бизнес герои “: Дарителите по време на пандемия Англия вкара краткотрайни промени при кандидатстване за статут на уседналост " Галъп интернешънъл ": Доходите на 36% от българите са намалели след изключителните ограничения „ Пирогов “ пусна безвъзмезден уебсайт за инспекция на признаци на ковид Тестват депутатите за ковид във ВМА и „ Софиямед “
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР