Ще се борим срещу всеки опит електроенергийна система да зависи

...
Ще се борим срещу всеки опит електроенергийна система да зависи
Коментари Харесай

Асен Василев: Всичкият газ за България е лош, защото е вносен

Ще се борим против всеки опит електроенергийна система да зависи от вносни източници, съобщи ексминистърът на финансите

Нашата електроенергийна система досега не разчита на забележителен импорт и това е една от аргументите за какво нашата електроенергийна система в действителност може да дава ниска цена на елекроенергията. Всеки опит нашата елекроенергийна система да зависи от вносни електроизточници – ние ще се борим против него.

Това съобщи от парламентарната естрада Асен Василев от „ Продължаваме промяната “, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ Ние бяхме едни от първите страни, които образуваха мнение, успяхме да съберем още 12 страни за това мнение, тъй че, когато REPowerEU стартира, да не се употребява Коронавирус ключа, който ощетява България, а да се употребява ключ на база на това каква е зависимостта от съветски газ и съветски енергийни източници, което ни дава извънредно преимущество и доста повече средства “, сподели Василев.

По думите му не сме изоставащи, а бяхме от първите, които се пребориха REPowerEU да се случи по метода, по който сега се случва.

„ Що се отнася до одата за газа, че единствено съветският газ бил неприятен, пък другият бил прекрасен – не, всичкият газ за България е неприятен, тъй като той е вносен “, счита Василев. 
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР