Ще съумеем тежкия трафик между Южна и Северна България да

...
Ще съумеем тежкия трафик между Южна и Северна България да
Коментари Харесай

Борисов: Тежкият трафик между Южна и Северна България ще минава през Габрово

Ще съумеем тежкия трафик сред Южна и Северна България да го преведем през Габрово . Това съобщи министър председателят Бойко Борисов, който направи ревизия на обходния път на града, целящ да се улеснят транспортните потоци по направлението север-юг.

Борисов изясни, че към този момент са направени 4 копки на пробития тунел под Шипка, строят се естакади. Изграждането на обхода и тунела е с обща дължина 33,8 км. Проектът е разграничен на 5 стадия и се извършва в две етапи, като сега се работи интензивно по Фаза І - строителството на 4 сектора и етапна връзка с обща дължина 23,25 км, както и разработване на уголемен абстрактен план за тунела под връх Шипка (3,22 км). Втората фаза включва строителството на петия сектор, в това число и на тунела под Шипка, което ще бъде най-дългото тунелно оборудване, изграждано в България.

По мотив кандидатурата за основен секретар на Министерство на вътрешните работи, Борисов сподели, че ще я съгласува първо с президента, оповестиха от пресцентъра на Министерски съвет.

„ Ще сложа няколко имена и ще пристъпим към нужните съгласувателни дейности “, добави министър председателят. Борисов посочи, че системата има потребност от професионализъм и успокоение и изрази увереност, че президентът ще огледа държавнически на тази задача.

„ Човекът или хората, които ще предложа като разновидности, са и в този момент положителни експерти, управляват огромни структури и не би трябвало нито една от тях да пробуксува, в случай че да вземем за пример бъде отказано координиране “, акцентира министър-председателят.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР