Ще работим за самостоятелно управление на Възраждане с наш мандатНие

...
Ще работим за самостоятелно управление на Възраждане с наш мандатНие
Коментари Харесай

Костадин Костадинов: Ситият роб е най-големият враг на свободния народ

Ще работим за независимо ръководство на " Възраждане " с наш мандат Ние последователно връщаме доверието на българите в политическата система Целта ни е двукратно да увеличим резултата си Най-големият проблем е отчуждението на българите. Те не желаят да поемат отговорност за ориста си Пак ще внесем закон за надзор на основния прокурор, макар саботажа на Политическа партия и Демократична България, споделя водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов в особено изявление за вестник СТНАДАРТ
 

- Г-н Костадинов, през днешния ден България още веднъж влиза в предизборна акция - пета за две години. Има ли тази политическа рецесия аналог в историята ни и по какъв начин страната може да излезе от нея?
-->
- Има аналог, несъмнено, и то не един, а няколко. Случвало се е и преди в бурната ни политическа история, изключително преди 1944 година. Винаги страната ни е излизала от такива рецесии, изключително когато обществото ни се е обръщало към една действителна политическа опция, която съумява да замести всички оставащи, съществуващи до оня миг политически партии на хоризонта.

- Каква цел си слага " Възраждане " за вота на 2 април?

- Целта на " Възраждане " постоянно е била да е първостепенна политическа мощ и да се утвърди като главен политически фактор в страната. Това сега се случва и задачата, която сме си сложили на изборите на 2 април, е да разтеглим още повече позициите на " Възраждане " и да се борим, както предходния път, двукратно да увеличим нашия резултат.

- Какво ще отчетете пред гласоподавателите - какво реализира " Възраждане " в 48-то Народно събрание?

- Много неща постигнахме, можеше и още повече, само че с 27 депутати толкоз. Най-важното, което постигнахме, е, че успяхме да се преборим за предоговаряне на Плана за възобновяване и резистентност и ще продължим да се борим за опазване на въглищните централи. Зад тази наша концепция застанаха безусловно всички политически партии. Второто, което успяхме да създадем, още веднъж всички политически партии да поддържат декларацията на " Възраждане " за антибългарската нервност в нашата съседка Македония.

Тези два невиждани в новата ни история образеца за сливане на партиите ни към една или няколко национални дела демонстрира, че " Възраждане " занапред ще става все по-силна и обединителна партия.

- Социолозите занапред предвиждат ниска изборна интензивност. Последното изследване на " Алфа Рисърч " предвижда, че едвам 39 на 100 от българите декларират подготвеност да гласоподават. Какъв знак е това? 

- Същият, като предходния път, когато на изборите на 2 октомври отидоха да гласоподават тъкмо 39%. Нищо не се е трансформирало и е явен знак за това, че огромна част от българите не одобряват българската страна за своя, че са се отчуждили от нея и не желаят да поемат отговорност за своята орис - това е и най-сериозният проблем, тъй като, в случай че ние не успеем да ангажираме българите с това да ръководят сами своя личен живот, някой различен ще го прави, някой различен ще ръководи и този някой различен ще е извън. Затова постоянно сме казвали, че нашият главен съперник не са нашите политически съперници, въпреки и на процедура да нямаме такива, нито непознатите посолства, тъй като и с тях можем да се оправим. Най-големият ни съперник са апатията, нихилизмът и неверието, съперник ни е всеки, който не има вяра в себе си, в бъдещето си и в това, че България има бъдеще и който непринудено се отхвърля от своята независимост. На тези избори призоваваме българите да изберат свободата, тъй като няма по-голям зложелател на един свободен народ, на една свободна страна от сития плебей.

- Голямото предизвикателство пред всички партии е ще може ли да бъде формирано устойчиво ръководство. Винаги сте казвал, че " Възраждане " ще взе участие в кабинет единствено със собствен мандат. Готова ли е партията да направи компромис от тази позиция и при какви условия?

- Не. Ние водим диалог с всички политически сили и теоретично бихме могли да съставим кабинет, който не е с наш мандат, само че съблюдава нашата стратегия, единствено че няма друга партия в страната, която да пази българския народен интерес, с изключение на " Възраждане ". И това нещо се видя през късия живот на 48-ото Народно заседание, видяхме го и през по-дългия живот на 47-ото Народно заседание. На процедура България е окупирана страна сега. Ние няма по какъв начин да работим с хора, които сътрудничат на окупаторите, с хора, които унищожават българската политическа самостоятелност, хора, които унищожиха икономическата, отбранителната, хранителната ни самостоятелност и хората, които желаят да унищожат последната останала самостоятелност на България - финансовата самостоятелност, като унищожават българския лев. Ще работим за независимо ръководство на " Възраждане " с мандат на " Възраждане ".

- С кои партии " Възраждане " би си партнирала в 49-ия парламент и по кои въпроси?

- Опитахме се да създадем това в 48-ото Народно заседание с партиите, които бяха там. Като махнем една от тях - " Български напредък ", която няма да влезе в Народното събрание, всички останали ще участват вътре и на процедура няма смисъл да гадаем какво тъкмо ще се случи, тъй като това, което се случи в 48-ото Народно заседание, ще се случи и в 49-ото. Ще забележим по какъв начин още веднъж ГЕРБ, Политическа партия и по този начин наречената Демократична България, която за мен е Доносническа България, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи ще не престават да пазят непознати национални ползи. Как някой може да си показа, че ние ще си партнираме с тях?!

- " Продължаваме промяната " - " Демократична България занапред оповестиха, че в случай че са първи, ще предложат кабинет на малцинството. Възможен ли е подобен вид ръководство сега?

- Не, изрично не е допустимо.

- Появиха се още нови политически играчи. " Левицата " ще отнеме ли гласове на Българска социалистическа партия?

- Да, ще отнеме. Но на Българска социалистическа партия най-вече гласове ще отнеме самото Българска социалистическа партия, поради безумната си политика, която ясно демонстрира на гласоподавателите, че тази партия, за която те гласоподават, няма нищо общо с полезностите и идеалите на хората, които са я основали. От тази позиция огромният удар на Българска социалистическа партия нанасят не някогашни социалисти, които в този момент са се оформили в някаква шарена коалиция, наречена " Левицата ", а най-големия удар нанасят ръководителите на тази партия и това няма по какъв начин да спре, тъй като освен Българска социалистическа партия, само че и всички други политически партии съставляват един сменен избор. Подменен, тъй като аз се колебая да има разумен българин, който да гласоподава за партия, която продава българските национални ползи - няма такива, даже и измежду гласоподавателите на Доносническа България, уверен съм в това. Затова България прави нещо, което не се е случвало в последните 30 години и се назовава " тиха електорална гражданска война ". Ние последователно връщаме доверието на българите в политическата система и в това, че може да има политици, които да споделят това, което мислят, и най-много да вършат това, което споделят.

- " Възраждане " прави референдум за еврото. Докъде сте със събирането на подписите и по какъв начин ще коментирате решението на финансовото министерство да отсрочи датата 1 януари за приемане на европейската валута?

- Всяка сряда вършим засечка на събраните от нас подписи. Към 2 март те са 344 000, имаме още 7 седмици до крайния период и съм уверен, че ще успеем да съберем сред 500 и 600 хиляди подписа, които да внесем в Народното събрание. Що се отнася до решението на финансовото министерство, естествено то беше обусловено от големия триумф, който подписката на " Възраждане " жъне измежду българските жители. Това решение беше замаскирано с основанието, че видите ли в България инфлацията била огромна, само че истината е, че огромната инфлация в Хърватия не ги спря от приемането на еврото там, където инфлацията беше два пъти по-голяма от критериите на Маастрихския контракт. Въпреки всичко еврото там беше въведено, тъй като еврото е политически план и цели да унищожи финансовата самостоятелност на всички страни в Европейски Съюз. От тази позиция, в случай че не беше нашата подписка, това отсрочване нямаше да се случи. Ние не сме успокоени след тази наша дребна победа, тъй като желанието на българските компрадори да унищожат финансовата ни самостоятелност не се е изпарило. В момента държавното управление приказва за нова дата - 1 юли 2024 или 1 януари 2025 година, тъй че битката на " Възраждане " продължава. Ние ще съберем нужния брой подписи, ще ги внесем в Народно събрание, ще има референдум и ще го спечелим - българският лев ще бъде непокътнат и еврото няма да влезе в България. Ако някой си мисли, че ще направи това, макар желанието на българските жители, ще вкара страната в революция, мисля, че никой не желае такова нещо.

- Кои са първите закони, които партията Ви ще внесе в 49-ото Народно събрание?

- Същите, които внесохме и в 47-ото и 48-ото Народно събрание, само че не се разгледаха от останалите партии, тъй като, както доста пъти съм казвал, препоръчаните от нас закони пазят българския народен интерес. Имаме и няколко признати законопроекта - гордеем се със Закона за правосъдната власт, в който заложихме един извънредно сполучлив механизъм за надзор над основния прокурор. На второ четене беше саботиран от Политическа партия и Демократична България, само че ние още веднъж ще го внесем.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР