Ще продължим сегашната си кампания срещу терористите, но вече основният

...
Ще продължим сегашната си кампания срещу терористите, но вече основният
Коментари Харесай

Русия и Китай, а не тероризмът, с в центъра на новата стратегия за национална сигурност на САЩ

" Ще продължим сегашната си акция против терористите, само че към този момент главният фокус на американската национална сигурност не е тероризмът, а конкуренцията сред велики сили. " Това съобщи министърът на защитата на Съединени американски щати Джеймс Матис при представянето на новата тактика за национална сигурност на страната, за която заяви преди седмици президентът Доналд Тръмп.

Това е първият сходен документ от 2014 година насам и Матис, чието ведомство ще следва новите цели, назова Русия и Китай " ревизионистични сили ", които " се пробват да основат един свят, подобаващ на властническите им модели ".

Публичната част от новата тактика за национална сигурност на Съединени американски щати

Пентагонът показа в петък 11 страници с обобщение на обществената част на тактиката, в които не е разказано по какъв начин ще се извърши този прелом и по какъв начин ще се отрази той на бъдещите разноски на Съединени американски щати за защита. Той се случва след близо 20 години предоставяне приоритет на битката с тероризма, както и в миг, когато президентът Доналд Тръмп се пробва по едно и също време да ускори преобладаващата позиция на страната си по света и да усъвършенства връзките с Москва и Пекин поради опцията им да повлияят върху нуклеарната и ракетната стратегии на Северна Корея.

Засега няма реакция от Пекин, само че съветският външен министър Сергей Лавров съобщи, че Вашингтон е поел по пътя на борбата, " вместо да води естествен разговор и да употребява за основа интернационалното право ". Ние сме отворени за разговор, подготвени сме да обсъждаме военни доктрини, добави той.

Елбридж Колби, зам.-помощник секретар на защитата по стратегическите въпроси и развиването на армията, съобщи малко по-рано на среща с публицисти, че сега Русия е доста по-дръзка от Китай в използването на военна мощ.

 Русия и Китай, а не тероризмът, с в центъра на новата тактика за национална сигурност на Съединени американски щати

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР