Ще продължим да защитаваме законопроекта си за борба с корупцията

...
Ще продължим да защитаваме законопроекта си за борба с корупцията
Коментари Харесай

Нинова: Политическата класа е част от корупцията

Ще продължим да пазиме законопроекта си за битка с корупцията в Народното събрание, само че болшинството към този момент е решило какво ще прави в Народно събрание. Да си носят отговорността, че имитират битка с корупцията. Политическата класа няма предпочитание да се бори с корупцията, тъй като е част от нея, съобщи след края на съвещанието на КСНС водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Президентът предложи текст, който споделя, че се основава обединен самостоятелен нов орган, който да се занимава с следствие на корупционни закононарушения. Този текст събра единствено 2 гласа – неговият и моя против 12 гласа срещу. Президентът предложи текст, в който се споделя, че при конструирането на един подобен орган ще има баланс сред институциите. Този текст също събра 2 гласа против 12 срещу. Двата въпроса, които бяха противоречиви, през днешния ден разбрахме по какъв начин ще бъдат решение. Оттук нататък отговорността е на болшинството. Ще си одобряват един орган, който ще се занимава с заявления и налагане на санкции, ядоса се Нинова.

Когато специфична прокуратура повдигна обвиняването за КТБ, стана ясно, че има политици, които са получавали пари оттова. Поисках те да бъдат оповестени, дадоха отговор - не може. Пратих и писмо до Специална прокуратура. Оттам ми дадоха отговор, че не могат да ми дадат такава информация, тъй като това може да реши съдията, на който е разпределено делото. Поисках всички политици да се подпишем по искане до съдията, с цел да разгласи тези политици, само че не получих поддръжка. Ние, политиците, не можем да продължаваме по този начин, сподели още тя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР