„Ще приложа европейските практики по безопасност на движението в София

...
„Ще приложа европейските практики по безопасност на движението в София
Коментари Харесай

Арх. Борислав Игнатов е за план „ВИЗИЯ НУЛА“ за жертви на движението в София

„ Ще приложа европейските практики по сигурност на придвижването в София и ще трансформира философията на организацията му “, сподели арх. Борислав Игнатов в полемика проведена сред първите 5 претенденти за кмет на София, проведена от Института за пътна сигурност през днешния ден в столичния „ Интер Експо Център “.

Арх. Игнатов акцентира, че водач в пътната сигурност е Швеция където следват политиката VISION ZERO – нула жертви, нула пострадвания в градска среда. „ Ние би трябвало да реализираме тъкмо това. Не е значимо какъв брой леки пътно-транспортни катастрофи има, тъй като калници и ламарини се поправят. Важно е по този начин да променим придвижването в София, че нашите съграждани да не умират по улиците, да няма пострадвания, да няма убити пешеходци и най-много деца “.

Арх. Игнатов е за цялостна смяна на философията на организацията на придвижването и неговото осъществяване посредством умните модерни средства на цифрово ръководство - зелени талази, обединен координационен център, разбор на данните от трафика. Крайно време е да бъдат синхронизирани Генералния проект за организация на придвижването и Транспортно-комуникационни проект на София. Тези два документа би трябвало да бъдат координирани и осъвременени. По закон е наложително те да се актуализират на всеки 5 години, само че за жалост последната смяна в тях е от далечната 2011 година, което демонстрира неприятно и безконтролно ръководство на тази активност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР