Ще преобладава слънчево време, но ще има и временни увеличения

...
Ще преобладава слънчево време, но ще има и временни увеличения
Коментари Харесай

Времето: Условия за заледявания сутринта, опасно ветровито следобед

Ще доминира слънчево време, само че ще има и краткотрайни нараствания на облачността, най-вече междинна и висока. Ще бъде съвсем без превалявания. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще е сдържан и мощен. В по-голямата част от страната е оповестено предизвестие от първа степен, код жълто, за рисково мощни пориви със скорост до към 70 км/ч.

 

По Черноморието ще доминира слънчево време. След обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността, а през нощта на обособени места едва ще превали. Максималните температури ще са от 9° до 11°. Температурата на морската вода е от 6° до 8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

 

В планините облачността ще е променлива, по най-високите върхове – по-често забележителна. На места ще има слаби валежи от сняг, преди обяд в масивите от Източна България – от дъжд. Ще духа мощен и плевел северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 3°, на 2000 – към минус 3°.

В петък и събота ще се задържи прохладно, с сдържан и мощен северозападен вятър. Облачността ще е променлива, постоянно забележителна. През първия ден на обособени места, основно в Източна България и планините, ще превали едва, най-вече сняг, а през втория превалявания от дъжд и сняг ще има на повече места в Северна и Източна България. Температурите ще се намалят, по-съществено в събота.

 

В неделя и понеделник застудяването ще продължи. Вятърът ще бъде слаб, в Източна България – сдържан, от север-северозапад. Вероятността за превалявания понижава - единствено на изолирани места, основно в планините, ще превалява сняг.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР