Ще предложим увеличение на минималната заплата и майчинскитеНа консултациите в

...
Ще предложим увеличение на минималната заплата и майчинскитеНа консултациите в
Коментари Харесай

Филип Попов: Служебното правителство купува самолети за 2030 г., а не иска да увеличим доходите за 2023 г.

Ще предложим нарастване на минималната заплата и майчинските
„ На консултациите в Президенството декларирахме позицията си: съгласно нас на процедура няма задълбочени договаряния за сформиране на кабинет и с цел да започват те е належащо връчването на първия мандат. За нас е значимо този парламент да направи нужното за приемането на бюджет. Затова и ние ще създадем оферти сред първо и второ четене, макар че служебното държавно управление не желае да внесе бюджет за идната година. Ще създадем предложение за увеличение на минималната работна заплата, на майчинските, както и за подкрепяне на енергийно бедните. “ Това съобщи членът на Националния съвет на Българска социалистическа партия Филип Попов в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му от служебното държавно управление споделят, че нямало по какъв начин да вършат дълготрайна политика, а в това време във връзка с самолетите са заели България до 2030-та година. „ Значи това може, само че когато се касае за бъдещето на семействата, тогава не може. Ние поканихме всички парламентарно показани партии, с цел да приказваме за бюджета. Всеки да каже какво предлага и да намерим пресечните точки, с цел да бъдат предпазени ползите на хората “, добави представителят на левицата.

„ През 2020 година в Народното събрание нямаше нито „ Продължаваме промяната “, нито „ Възраждане “. Тогава парламентарната група на Българска социалистическа партия внесохме решение, с което Министерският съвет се задължава да предприеме всички нужни дейности, тъй че да не се спрат мощностите на топлоцентралите и да не се лимитират техните потенциали и мощности. Това е решение на Народното събрание и то е в действие “, безапелационен е Попов.

Той уточни, че е решение на президента на кого да връчи трети мандат. „ Българска социалистическа партия постоянно сме показвали отговорност, мъдрост и държавническо държание. Преговаряли сме с всички партии, с които имаме допирни точки. Веднъж задържахме мандат, само че това бе в полза на българските жители и за да бъде признат тогава бюджета “, сподели социалистът.

Филип Попов бе безапелационен, че Българска социалистическа партия няма да поддържа държавно управление с мандат на ГЕРБ. „ По отношение на Политическа партия, в случай че бъдем поканени за договаряния – ще отидем. В предходното Народно събрание ние ги предупредихме, че ще внесем предложение за изменение на Изборния кодекс. Те споделиха, че не са съгласни, само че нямат срещу да го създадем. Предложението на Петков единствено възрастните хора да гласоподават с хартиена бюлетина е дискриминационно. Нима в машинното гласоподаване има доверие? То се последните два избора – исторически ниска изборна интензивност. Това води до делигитимация на органите, които са определени с тази ниска интензивност. Голяма част от хората фактически ги е боязън да гласоподават с машина “, разяснява още той.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР