Ще правим българска авиационна школа - това е голямата цел

...
Ще правим българска авиационна школа - това е голямата цел
Коментари Харесай

Ще има Висше военновъздушно училище в Долна Митрополия

Ще вършим българска авиационна школа - това е огромната цел - освен военни летци, освен цивилни, а школа - метод на мислене на една прогресивна и просперираща страна. Това съобщи в Долна Митрополия ген. Константин Попов - ръководител на Парламентарната комисия по защита.

От 1 януари ще има Висше военновъздушно учебно заведение в Долна Митрополия. То ще има потенциал, фрагменти, организация, правилници и идната година - банкет, посочи генералът след изнесеното съвещание на комисията през днешния ден във факултет " Авиационен " на НВУ " В. Левски " и във Военновъздушната образователна база.

Депутатите изслушаха бригаден военачалник Петьо Мирчев заместник-командир на Военновъздушните сили (ВСС) и полк. доктор инж. Ивайло Ангелов - зам.-началник на НВУ " В. Левски " по Военновъздушни сили, за практическите стъпки за възобновяване на Висшето военновъздушно учебно заведение в Долна Митрополия.

Нещата се движат и аз съм сигурен, че ще имаме едно прелестно учебно заведение - да бъде марката " Долна Митрополия ", сподели ген. Попов. " Това ВВВУ беше марка, на всички места позната в света с квалифицираните си фрагменти. Искаме още веднъж това учебно заведение да бъде марката " Долна Митрополия ", известна освен в България, само че и в доста други страни ", акцентира той.

Според ген. Попов има възторг за възобновяване на ВВВУ в Долна Митрополия, само че той някак не проличава, заради това, че би трябвало да се вземат решение доста ежедневни въпроси и тежки задания.-->

Искам да видя този възторг, тъй като единствено при една въодушевена конструкция могат да дойдат качествени, стимулирани хора, от които Военновъздушните сили имат страхотна нужда, разяснява генералът. Според него придобиването на един супер свръх съвременен аероплан като F-16 основава условия за възторг. Бъдещето на Военновъздушни сили е обвързвано с F-16, само че F-16 не е бъдещето на Военновъздушни сили - бъдещето на Военновъздушни сили са хората, означи той.

" Възстановяването на учебното заведение изисква сила и страхотни старания от Министерството на образованието. Ако няма мощната воля на министъра на защитата, няма да стане, тъй като би трябвало да се заделят запаси, да се прояви еластичност. Трябва да може да се изпращат хора, които да учат на Запад и да се гледа дълготрайно. Бих желал малко по-бързо да вървят нещата, само че си давам сметка, че има и много неща, които са нови, има много провокации ", уточни генералът. Той оцени като верен метод едно по-ефективно прилагане на летището, с цел да може да бъде употребявано оптимално пълноценно, в това число за гражданска авиация.

Програмата на Комисията през днешния ден и на следващия ден включва срещи с персоналния състав във факултет " Авиационен ", разглеждане на учебно-материалната база за образование на курсанти. Във Военновъздушната образователна база депутатите ще прегледат профилираните кабинети по аеродинамика и автоматика, структура на Л-39 " Албатрос ", авиационно артилерийско въоръжение, авиационни прицелни системи, лабораторията по мехатроника и новия тренажор за образование на курсантите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР