Ще получим детайлна информация от Министерство на финансите в следващата

...
Ще получим детайлна информация от Министерство на финансите в следващата
Коментари Харесай

Депутатите ще отхвърлят бюджета на служебното правителство

„ Ще получим детайлна информация от Министерство на финансите в идната седмица за приходната и разходната елементи на бюджета, след което ще обсъдим вид, който е много реален – с 3% недостиг на бюджета “. Това съобщи съпредседателят на Политическа партия Асен Василев след извършена среща с ГЕРБ-СДС и финансовия министър Росица Велкова.

„ Чисто софтуерно това най-вероятно ще се случи, като на първо четене бъде отритнат този бюджет с 6,4% недостиг, след което да бъде поправен от МФ и да влезе с 3% недостиг със заложени съответни политики, които Народното събрание би приел. Едната смяна е по ПВУ, дивидентите, присъединяване по издръжките на другите ведомства, финансови разноски “, изясни Василев.

Той увери, че в бюджета за 2023 година няма да се пипат обществени разноски, заплати и налози.

„ Изискахме от сътрудниците подробна информация по отношение на финансовите разноски, разноските за прехрана, във връзка с дивидентите, опцията за това да бъде начислен 100% дял, като бъдат регистрирани рисковете за Българския енергиен холдинг, да се съобразим да подсигуряваме неговата сигурност, да подсигуряваме енергийната сигурност на страната. Надяваме се да получим в къс порядък от време отговор на поставените въпроси, да проучваме тази информация и да търсим разновидности да влезем в 3% недостиг “, съобщи Теменужка Петкова от ГЕРБ-СДС.

Тя посочи, че са доказани данните, че обществените финанси са в тежко положение, и че се чака 6,4% недостиг.

П-рано през деня ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ проведоха специалиста среща по политики, засягащи бюджета, на която акценти бяха парите по ПВУ, бюджетният недостиг и приходите от дивиденти.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР