Ще поискаме всички бити полицаи да бъдат изслушани в парламента.

...
Ще поискаме всички бити полицаи да бъдат изслушани в парламента.
Коментари Харесай

Пеевски: Ще поискаме всички бити полицаи да бъдат изслушани в парламента

Ще желаяме всички бити служители на реда да бъдат изслушани в Народното събрание. Това съобщи ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски, откакто Народното събрание взе решение за основаване на краткотрайна анкетна комисия за инспекция на обстоятелства условия за практикуване на несъразмерна мощ от органите на Министерство на вътрешните работи по време на митинга против БФС на 16 ноември.
 
Избра се безусловно противозаконна комисия, която заменя други органи. Разследване на какво? Хората си свършиха работата и овладяха оптимално бързо този колосален вандализъм, който се извърши в София, съобщи Пеевски пред публицисти в Народно събрание.
" Има си инспекторат, има си прокуратура. Какво ще прави тази комисия? ", попита той.
 
" Мислите ли, че Народното събрание има право да проверява? Съгласно кой закон и какво ще организира това нещо? Каквото и да откри Народното събрание, отново ще го прати на прокуратурата ", изясни Пеевски.
 
" Инспекторатът да проверява, прокуратурата проверява. Абсолютно за нас е нелегално това, което се прави. Подкрепихме да има ръководител, тъй като се видя, че без Движение за права и свободи не може да бъде определен и ръководител. Атанас Атанасов беше определен с нашите гласове, преди този момент предлагането му не мина ", акцентира Пеевски.
 
" Нямат предпочитание, вършат комисията с цялостен популизъм. Колегите желаят да разграждат страната, което се случва от доста години. Трябва да стартираме да градим нещо, тъй като скоро несъмнено ще има и комисия да проверяваме депутати. Искате ли да създадем една комисия за следствие на депутати, които разрушават страната? Нея ще я подкрепим ", съобщи ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи.
 
Той изясни, че се водят диалози за основаване на комисия, която да проверява случилото се в Министерството на електронното ръководство. " Ако бъдем подкрепени, ще го вкараме ", уточни той.
 
" Излъчихме членове на тази комисия, с цел да защитим момчетата от полицията, ще желаяме всички бити служители на реда да бъдат изслушани тук, да се прожектират всички фрагменти.
 
Тенденциозно бяха в интернет единствено фрагментите, където има бити протестиращи. Аз споделям, където има принуждение, отговорните би трябвало да си понесат отговорността. Но не може да се смята, че полицията би трябвало да бъде лишена от всевъзможни права. Защото вие представяте ли си да няма полиция? Ще стане безредица ", посочи Пеевски.
 
" Видяхте какво се случва – палени кофи, опожаряване на имущество, експанзия чудовищна, едни вандали. Агресията на служителите на реда, която беше единична, видяхте за какъв брой малко случаи се приказва, тези лица, които са постъпили отвън закона, би трябвало да си понесат отговорността, само че по законовия ред ", изясни той.
 
" Тази комисия какво ще проверява единствено – кой е обичай и кой не е обичай? А за какво не се заемат за това футболно безчинство и тези вандали да има по-строги наказания? Ние по тази причина ще влезем в комисията и ще предложим вътре това, тъй като в случай че има по-строги наказания и има страна, нещата няма да се случват. Но ние не можем да се лишим от полиция. Направо да внесем един закон и да закрием полицията – вие желаете ли това? ", попита Пеевски.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР