Ще подкрепя всяко политическо движение, което работи за възстановяването на

...
Ще подкрепя всяко политическо движение, което работи за възстановяването на
Коментари Харесай

Президентът се ангажира с подкрепа към неназовани политически движения

Ще поддържа всяко политическо придвижване, което работи за възобновяване на демократическите правила и модернизацията на България. Това сподели президентът Румен Радев, без да спомене съответно придвижване, в отговор на въпрос на студенти от Пловдивския университет дали счита да направи своя партия. „ Партия може да създавате вие, тъй като вие би трябвало да решавате вашето бъдеще. Днес то е в ръцете на партиите, за които вие би трябвало да прецените дали те чуват вашите въпроси ", разясни Румен Радев. Той добави, че към този момент е отговарял на сходен въпрос на публицисти и по тази причина още веднъж декларира, че ще поддържа всяко политическо придвижване, което има своето кредо - суверенитет, правдивост и правда.

Румен Радев бе запитан още дали е пристигнало времето за президентска република у нас. Той отговори, че дали е пристигнало времето ще проличи от това дали сегашната политическа класа, в границите на сегашната конституция, взема решение проблемите на България. „ Ако тя е неспособна, отговорите може да се търсят и в конституционна смяна. Тя може да придобие разнообразни форми, само че те ще зависят от жителите, т.е. от вас ", добави президентът.

Студентите от Пловдивския университет го попитаха и за митингите у нас и желаната оставка във връзка скандалното изявление на вицепремиера Валери Симеонов, президентът отговори с думите: „ Безконтролната власт ражда цинизма, а с това ние не можем да реализираме нито една от задачите в нашето общество.

Проблемът е, че цялата тази социална сила, която се натрупва, ще се излее върху Валери Симеонов поради изявлението му. Но това няма да реши проблемите ". " Симеонов сътвори скандал от няколко дни, майките стачкуват от месец, а казусът стои от години. Той се задълбочава, тъй като доста от политиците у нас станаха нечувствителни към обществените проблеми. Типът политическа институция би трябвало да води към сериозен публичен надзор и напън върху ръководещите. Това е формулата за справяне с всевъзможен цинизъм и сходни изявления ", сподели Румен Радев.

„ Радикалната смяна, съгласно мен, е единственият излаз от блатото, в което сме затънали от години. Необходима ни е политическа среда, която да обезпечава необятна, действителна и ефикасна представителност на жителите в ръководството и да постанова нужните ограничавания върху ръководещия хайлайф ", сподели още президентът. „ Защото този хайлайф е предназначен да обезпечи интензивен стопански напредък и обществено развиване. Но това няма по какъв начин да се случи, в случай че не се реши въпросът със субектността на властта ", сподели още Румен Радев.

Според него в институциите у нас би трябвало да влязат високо образовани и почтени хора, а не послушните. „ А както виждате през днешния ден ние имаме проблем не просто с опростачването на политическия живот. Това освен ни връща обратно в икономическото и обществено развиване, само че то покварява нашия публичен морал и ни отдалечава от цивилизования свят и всевъзможни очаквания да изградим едно просветено, съпричастно и почтено общество ", сподели още президентът.

По думите му по тази причина образованието в една страна има основно значение със своите възпитателни функционалности. „ Затова моля към вас, значимо е освен да усвоявате съответните дисциплини и просвета, само че и да бъдете свободни жители – да мислете, да мечтаете, да дебатиране и да решение своята орис. Защото България има потребност на първо място от интелигентни младежи, с дейна гражданска позиция и взор в бъдещето ", сподели още Румен Радев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР