Ще падне ли най-сетне последната крепост на тоталитарния режим? 36-годишното

...
Ще падне ли най-сетне последната крепост на тоталитарния режим? 36-годишното
Коментари Харесай

Румен Радев и Найден Тодоров пред сложна дилема – да помилват ли за пореден път Величка Велянова


Ще падне ли най-накрая последната цитадела на тоталитарния режим?

36-годишното царуване на многоуважаемата и несменяема Величка Велянова във феодалното й притежание - Италиански колеж, Горна баня, явно ще завърши както приказката на Андерсен за новите облекла на голия цар. „ Гледайте, гледайте, царят е напълно гол " - тръбят проверяващи публицисти от авторитетни медии към този момент месеци наред, само че държавните институции безмълвно мълчат...

В десетки публикации в детайли бяха разплетени многочислените корупционни практики, обогатявали години наред Велянова и близкото й обграждане - 6-7 членно Политбюро.

Частни фондации, асоциации, частни детски градини и учебни заведения, свързани с пъпна шнур към държавното учебно заведение, обезпечават главозамайващ финансов запас, който се трансформира в недвижими парцели за десетки милиони - видно от Имотния указател. И всичко това се случва пред строгия взор на един предходен член на Политбюро, чийто скулптурен портрет е експониран на най-престижното място в Лицея (бюста на Людмила Живкова), като завършек на тоталитарния режим. И както по това време, в учебното заведение се е възцарил смразяващ боязън и мракобесие. Под дърво и камък се търси „ врага с партиен билет ", т.е. учители и родители, които изнасят информация към медиите, с други думи лица, които също са прозрели, че царят е гол.

....А държавното учебно заведение тъне в бедност. В кухнята и в столовата, в която се хранят учениците, текат фекални води. Храната е безобразна. Докато други, също държавни учебни заведения, строят басейни, стем центрове, цифровизират образователния развой, вкарват най-съвременни практики за езиково образование, прехваленият Италиански колеж постепенно и безнадеждно потъва като „ Титаник ". Това демонстрират и резултатите от държавните зрелостни изпити.

Все отново съществува някаква последна опция „ пробойните " да бъдат запушени и развръзката е напълно в ръцете на новия министър на културата Найден Тодоров и на Президента Румен Радев.

Автор: Камелия Пенева

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР