Ще обжалваме пред Върховния административен съд решението на ЦИК за

...
Ще обжалваме пред Върховния административен съд решението на ЦИК за
Коментари Харесай

Продължаваме промяната със среднощен брифинг, Кирил Петков с остро изказване заради машините

Ще апелираме пред Върховния административен съд решението на ЦИК за анулация на машинния избор за изборите в неделя. Това оповестиха от ПП-ДБ на брифинг в петък вечерта, който се организира пред постройката на Народното събрание на жълтите павета, съобщи кореспондент на " Фокус "

" Не може цялата страна и изборният развой да стане жертва на една шпиц-команда, която стартира с един фиктивен отчет на ДАНС, след това продължи с цирка, който мина през Народното събрание и най-после приключи с ЦИК - да вземе своето решение близо 24 часа преди крайния период ", сподели съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков. 

ДАНС е инструмент на дълбоката страна, 30 години България не може да излезе от този цикъл, безапелационен бе той. 

" Решението на ЦИК е посягане върху провеждането на почтени, демократични избори. То е незаконосъобразно. Постановено беше, че машините подхождат на условията на Изборния кодекс. Единственият претекст за решението на ЦИК е, че устройствата не подхождат, защото няма решение на Министерството на електронното ръководство. Това обаче към този момент е реалност. Всъщност ЦИК не са изчакали крайния период за произнасянето на това решение, който изтича на следващия ден ", изясни депутатът от ПП-ДБ Васил Пандов. 

Кирил Петков се обърна към членовете на ЦИК с думите: " Ако някой ви е натискал, имате още време да покажете, че сте институция, която може да взима верните решения за българските жители ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР