Ще настояваме в бюджет 2019 г. за актуализиране на доходите.

...
Ще настояваме в бюджет 2019 г. за актуализиране на доходите.
Коментари Харесай

БСП ще иска актуализиране на доходите в бюджета за 2019 г.

Ще настояваме в бюджет 2019 година за актуализиране на приходите. Това съобщи във Велико Търново водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която е в града за представянето на плана „ Визия за България “, съобщи " Фокус ".
„ Разбира се, за приходите ще имаме специфична част в бюджета с предложение за тяхното актуализиране. От години наред настояваме да се откри метод да се преизчислят старите пенсии, защото са доста ниски. Цените хвърчат нагоре. От 1 октомври ще се вдигне и газ, и парно, и топла вода. Хората с 200-300 лв. не могат да оцелеят. Така че политиката по приходите би трябвало да е доста съществено преосмислена от идната година “, добави Корнелия Нинова.
Тя акцентира, че тази година планът на опозицията за систематизиране на държавните средства през 2019 година ще подхожда на концепциите, заложени във „ Визия за България “. " 5% диференцирана ставка на Данък добавена стойност за храни ще предложи Българска социалистическа партия в своя план за държавен бюджет за 2019 година ", сподели Нинова и добави, че сега се разисква дали препоръчаният от ръководената от нея партия бюджет да включва и понижени ставки на медикаментите и бебешките храни.
Нинова разясни, че се планува в проектобюджета на Българска социалистическа партия да бъде включено и основаването на фонд, който да подкрепя българското произвеждане и българските предприятия. По отношение на частта " Земеделие “, Нинова съобщи, че от Българска социалистическа партия ще предложат да се постави таван на дотациите, както и преразпределянето им към производството на плодове и зеленчуци. „ Както знаете 10 семейства в България получават 75% от дотациите в земеделието и то в зърнените храни, което ощетява другите. Ние имаме плодородна земя за развъждане на плодове и зеленчуци, а внасяме всичко извън “, добави водачът на левицата.
Тя заяви, че Българска социалистическа партия ще има предложение и във връзка с общинските бюджети. „ Средствата за общините не се бюджетират вярно от държавните управления на Борисов. Приема се един бюджет, а по-късно с разпореждане на Министерски съвет се отпускат в едно решение 110 млн. лв. в допълнение за избрани общини на ГЕРБ и Движение за права и свободи “, уточни водачът на Българска социалистическа партия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР