Ще направим всичко възможно да отворим отново Изборния кодекс след

...
Ще направим всичко възможно да отворим отново Изборния кодекс след
Коментари Харесай

Дариткова: С оглед на констатациите от евровота, машинното гласуване ще създаде редица затруднения и може да опорочи изборния процес

Ще създадем всичко допустимо да отворим още веднъж Изборния кодекс след локалните избори и да търсим решенията, гарантиращи транспарантен избирателен развой преодоляващи несъвършенствата при машинния избор.

Това съобщи ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ доктор Даниела Дариткова по време на дебатите за измененията в Изборния кодекс свързани с анулацията на машинното гласоподаване за локални избори. "Съзнавайки отговорността, която имаме като най-голяма парламентарно показана политическа мощ и като мандатоносител за провеждането на законни локални избори, допуснахме оттегляне от първичното предложение, което гласеше, че предлагаме машинно гласоподаване да не се организира в многомандатни изборни региони. Няма да повторя всички причини, които от ГЕРБ изтъкнахме при първото четене, че предвид на констатациите от евровота, машинното гласоподаване ще сътвори редица усложнения и може да опорочи изборния развой ", сподели още Дариткова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР