Ще направим среща с пациентските организации, за да обясним какви

...
Ще направим среща с пациентските организации, за да обясним какви
Коментари Харесай

Жени Начева: Оптимизираме работата в администрацията в полза на пациентите


Ще създадем среща с пациентските организации, с цел да разбираем какви промени предлагаме. По този метод няма да има отрицателно отражение върху лекуването на децата в чужбина, а ще се обезпечи по-добра грижа. Няма да се лишават функционалностите на Фонда за лекуване на деца в чужбина след прекосяването му под надзора на НЗОК. Процедурите ще се облекчат. Това сподели зам.-министърът на опазването на здравето Жени Начева в ефира на БТВ.

По думите на Начева по този начин ще се даде опция на едно място да се подават документи и да се облекчат процедурите. „ Ще има последователност и облекчение на работата “, увери тя.

„ Не се лишават функционалностите на фонда. Предвиден е трансфер от бюджета към Фонда за лекуване на деца от 14 милиона лв. и още 2 милиона за Комисията за лекуване в чужбина. Касата ще продължи да финансира тези структури. Това ще помогне да се усъвършенства административния потенциал без да се нарушат функционалностите и контрола, които двете структури са изпълнявали и прекосяването им по Новата шапката на новата мегаструктура Агенция за медицински контрол “, акцентира Начева.

„ С промяната ще се вкара цялостна бистрота и предвидимост “, увери тя. „ Досега имаше пропуски в активността на структурите “, призна зам.-здравният министър.

„ Оптимизираме работата в администрацията в интерес на пациентите. Няма да има риск за пациентите и за дейностите, които правят двете институции ", сподели тя.

Относно умрелите пациенти, които не дочакаха трансплантация на бял дроб, Начва съобщи, че ще се направи всичко допустимо да се усъвършенства обстановката с донорството в България. „ Работи се по три благоприятни условия. Търсим решение за чакащите белодробно заболели. Поемаме ангажимент, че страната ще се задейства “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР