Ще можем да преценим точната година на топлото и сухо

...
Ще можем да преценим точната година на топлото и сухо
Коментари Харесай

Топенето на арктически ледени шапки помага за прогнозиране на горещи вълни в Обединеното кралство, установява проучване - както учените разкриват прогнозата за това лято

„ Ще можем да преценим точната година на топлото и изсъхнало лято в Северна Европа по-точно през зимата преди да се случи “, споделя доктор Марлиена Олтманс от Националния океанографски център в Саутхемптън, която управлява проучването.

Такава дарба за прогнозиране може да бъде забележителна, позволявайки на фермерите, лечебните заведения или доставчиците на електрическа енергия време да възнамеряват горещи талази, които към този момент стават все по-екстремни заради възходящите световни междинни температури.

Изследователите подозираха известно време, че има връзка сред рисковите метеорологични условия в Северна Европа и интензивното лятно размразяване в и субарктика заради изменението на климата - само че по какъв начин биха могли да бъдат свързани остава неуловимо.

Изображение: Плажът на Борнмът, откакто температурите надвишиха 40C през 2022 година Снимка: PA

Новото изследване преглежда въздействието на милиарди тонове студена, прясна стопена вода от ледени шапки и ледници на Северноатлантическото течение и позицията на струйния...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР