Ще кажа на новото правителство, че не е лесно. Изключително

...
Ще кажа на новото правителство, че не е лесно. Изключително
Коментари Харесай

Явор Гечев: На новото правителство няма да му е лесно, защото кризите продължават

„ Ще кажа на новото държавно управление, че не е елементарно. Изключително спокоен съм, тъй като най-сетне ще мога да си умря. Когато си в длъжностен кабинет, нямаш бюджет, нямаш 120 депутати зад тила си, нямаш законодателство, имаш рецесии, след рецесии, след кризи… Аз се майтапих, че единствено извънземни не са кацали при нашия мандат. “

Това съобщи пред „ NOVA “ служебният министър на земеделието Явор Гечев и добави, че познава Кирил Вътев , който е спряган за неговия пост в възможния кабинет „ Денков-Габриел “.

„ Той е героичен човек и съм с чудесни връзки с него. Няма да му е елементарно, само че ще откри една добре работеща система. Наваксано е всичко, което беше изостанало. Ще му кажа да внимава с другари и да гледа държавните ползи. Да се пази от препоръки и да слуша себе си. “

Гечев разяснява и тематиката с продължаващия импорт на украинска земеделска продукция у нас. Според него Европейският съюз не е задоволително акуратен и бърз в взимането на решения, а прекъсването на вноса от Украйна е била краткотрайна мярка , която би трябвало да продължи. 

Ресорният министър  разгласи, че огромна част от родната продукция е била продадена , само че към момента има и такава по складовете. Производители изчакват с вяра изкупните цени да се вдигнат .  Според Гечев плануваните за България средства от Европа незадоволителни и изясни, че все пак се чака те всеки миг ще стигнат до производителите .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР