Ще използваме целия ресурс на държавата срещу Иван Гешев! Това

...
Ще използваме целия ресурс на държавата срещу Иван Гешев! Това
Коментари Харесай

За народа и обществото остава за пореден път да пият една студена вода, измамени от поредния фалшив герой


" Ще използваме целия запас на страната против Иван Гешев "! Това самопризнание в края на предходната година направи персонално правосъдният министър Надежда Йорданова в ефира на една от огромните национални малките екрани. Във всяка естествена народна власт тази брутална закана щеше да провокира вълна от отвращение и даже евентуално оставката на самозабравилия се управник.

У нас, обаче, тука е по този начин. Никой не бе скандализиран от циничната опасност за разпра с правовия ред. Нещо повече – властта си разреши заедно от парламентарната естрада да гони обвинител номер 1. А в добавка, впрегна силите на репресивните институции, осъществявайки интензивно ченгесарско мероприятие в унисон с най-мракобесните практики от 90-те против ръководителя на КПКОНПИ Сотир Цацаров.

И се стартира медийната вендета. От заран до вечер ефирът на огромните малките екрани и радиа бълват неприкрита проправителствена агитация по какъв начин положителната власт ще ни избавя от неприятните Гешев и Цацаров. Току виж, в случай че двамата не са отпред на прокуратурата и антикорупционната комисия, то внезапно България ще се трансформира в антична Аркадия, както пишеше Димов в " Тютюн ".

Естествено гледната точка е единствено една – тази на премиера Кирил Петков и неговите подмолни ментори – не ни интересуват проблемите на народа, Гешев и Цацаров ни пречат, би трябвало да се махат. Разбира се доста гласовитите журналистически псевдо морализатори грам не намират проблем във обстоятелството, че очеизвадно в обществения спор липсва позицията на прокуратурата, на КПКОНПИ.

Няма вопли, няма стонове и разтревожени заявления. Като Христо Иванов в изборна нощ, мълчат Съюз на българските журналисти, АЕЖ, огромни и дребни поборници за свободното слово. Те по принцип имат правила, но като се наложи, имат и други. Кирил Петков е явен. Нито може да се оправи с ескалиращите цени на ток, газ и парно, нито има по какъв начин да се отърве от менгемето, в което самичък се заклещи – обществена загадка е поетият ангажимент да пусне Скопие в Европейски Съюз, против което са над три четвърти от българското общество.

Само тези две тематики могат скоропостижно да смъкват за по-малко от четири месеца обявената четиригодишна четворна коалиция. Да не приказваме за банкрута на страната във връзка с коронавирус рецесията и нужните незабавни ограничения против нея. И му би трябвало спешен пиар, правейки под паника опит за излизане от неспасяемия батак, в който е на път да вкара първо себе си, а след това и инцидентно поверената му страна.

Но преди ползата на страната за Просто Киро очевидно е ползата на до скоро притиснатите от правораздаването олигарси, които са нетърпеливи да си разчистват сметките с неуместните им фигури от правосъдната система. Поставиха си сламен министър председател и в този момент момчето за всичко извършва поръчки. Имат крава, пият мляко. Имат и подвластни медии на разположение, чиято публицистична политика - тематики, посетители и въпроси - се диктуват от новия мощен на деня Иво Прокопиев.

По негови персонални признания. А за народа и обществото остава за следващ път да пият една студена вода, излъгани от следващия подправен воин. Съвсем скоро.

Източник: " Блиц "
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР