Ще имаме удължаване на зимния сезон, което е добре и

...
Ще имаме удължаване на зимния сезон, което е добре и
Коментари Харесай

Министър Ангелкова: Имам достатъчно лични пари, за да ида до Лос Анджелис

Ще имаме удължение на зимния сезон, което е добре и за нас, и за феновете на зимните спортове. Към момента сезонът върви доста сполучливо. Имаме към 16% растеж на приходите съпоставяне с предходната година. Основно идват туристи от страните-съседки, след това са тези от Англия и Германия. Имаме огромен растеж на италиански и австрийски туристи, макар че са ни съперници. От Русия също идват туристи. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова в ефира на bTV.

Запитана дали има заплаха съветските туристи да не посещават България, тя отговори: " Наскоро имах посещаване в Москва. Със сигурност съветският министър на туризма съобщи, че България ще е желана дестинация за съветските туристи. Миналата година 547 000 съветски туристи са посетили страната, като 80-90% са през месеците май-октомври. Имат към 350-380 000 парцела на родното Черноморие ".

" Винаги водим разговора Гърция - България и какво избират българите. Колкото българи поосещават Гърция, толкоз гърци посещават България. За цялата година 1 150 000 гръцки туристи са посетили България, а 1 200 000 българи са посетили Гърция ", добави Ангелкова.

Относно сигнал за противозаконна сграда на плаж Делфин, министърката сподели: " Ще създадем инспекция. Попринцип всички схеми, които се утвърждават, би трябвало да са в дейната пясъчна повърхност. Установили сме нередовности и на други плажове ".

" Много известни артисти и продуценти ме поканиха на Оскарите. Всичко обвързвано с киното одобрявам и считам, че с киното можем да разпространяваме страната. Една Хърватска да вземем за пример главно разчита на киното, с цел да притегля туристи от далечните пазари ", съобщи тя.

Запитана по какъв начин е отишла там, министърката отвърна: " Естествено като частно лице отивам, взела съм си отпуск, платила съм си самолетния билет, и хотела. Имам задоволително средства да отида до Лос Анджелис, всичко е с мои персонални средства ", добави тя.

" Силвестър Сталоун харесва нашата страна и хиляди пъти е споделил, че отново ще я посети. Това единствено по себе си е реклама за нашата страна. Има и такива актьори, на които не им харесва България и споделят, че има доста какво да се работи и какво да се направи още. Все отново тези хора посещават всевъзможни първокласни места и пътуват доста по света ", сподели още Ангелкова.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР