Ще имаме ли виртуални деца? Защо системата допуска смърт на

...
Ще имаме ли виртуални деца? Защо системата допуска смърт на
Коментари Харесай

Топ истории се борят за първите места в Web Report

Ще имаме ли виртуални деца? Защо системата позволява гибел на пътя? Какво прави щастлива дамата без ръце, която умее да плете? Кои са пристанищата за кокаин? И какъв брой е безшумно по време на мълчанието с вяра да се чуят гласовете на оживели измежду руините от опустошителното земетресение в Турция?

Това са единствено дребна част от тематиките, въпросите и историите, които сложиха на дневен ред десетки публицисти в материалите, с които аплайват в Web Report 2023. Подадените до момента кандидатури са налични онлайн в секцията " Участници " на уеб страницата на журналистическото съревнование.

bTV Media Group е сътрудник на самодейността

Шестото издание на състезанието за чиста публицистика на Dir.bg продължава да набира предложенията на създатели в другите категории – „ Общество “, „ Истински истории “, „ Икономика “, „ Технологии и нововъведения “, „ Култура и изкуство “ и „ Спорт “.

Остават още единствено 2 седмици до крайния период за присъединяване. От екипа на Web Report припомнят, че приемането на нови участници е допустимо до 21 април и приканват публицистите, които правят оценка работата си през годината като забележителна и значима за обществото, да се включат. Одобрените за присъединяване журналистически материали ще бъдат оповестени в секцията " Участници " в уеб страницата на Web Report. Паричната премия за всеки победител е в размер на 1000 лв..

bTV Media Group е медиен сътрудник

Освен в главните категории, журито от експерти в разнообразни медии ще присъди и специфични награди - за видеорепортаж, фоторепортаж, подкаст, " Майстор на словото " и " Млад създател ". Сред специфичните оценки в тазгодишното издание на състезанието е и премията " Зелено перо " - за публицистика, виновна към природата.

Отличен ще бъде и най-хубавият репортаж от " Гореща точка: Турция ", където доста български публицисти прекараха дни наред в отразяване на последствията от земетресението в изключително тежки условия и на фона на продължаващи земетресения.

Заявки за присъединяване се одобряват до 21 април, a bTV е медиен сътрудник на самодейността

Тази година състезанието Web Report ще бъде по-специален. Dir.bg отбелязва впечатляващите 25 години наличие в уеб-пространството с конференция за цифровите медии и награждаването на публицистите ще има особено място в 25 ONLINE - събитието, с което най-големият български интернет портал чества четвърт век.

„ Днес сигурно имаме повече и по-бързо достигаща до хората информация. Но някои неща би трябвало да останат и си остават все същите – стремежът ни към истината, обстоятелствата, информирането в интерес на обществото “,  споделят от Dir.bg във връзка двете събития.

Повече информация за кандидатстването в състезанието може да бъде открита на уеб страницата на Web Report - Конкурс за чиста публицистика на Dir.bg или в страницата Web Report във Фейсбук.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР