Ще имам срещи в Белия дом, в Конгреса, в аналитични

...
Ще имам срещи в Белия дом, в Конгреса, в аналитични
Коментари Харесай

Зеленски изпрати доверен човек в САЩ, за да обсъди формулата за мир

" Ще имам срещи в Белия дом, в Конгреса, в аналитични центрове, с представители на публични организации ", написа формалният украински представител. " Формулата за мир на президента, укрепването на защитата на Украйна, всеобхватното задълбочаване на съдействието и доста други значими тематики ", написа още Ермак, цитирайки листата с тематиките от дневния ред на визитата си.

Той заяви, че е дошъл в Съединени американски щати в състава на украинска делегация, ръководена от Юлия Свириденко, вицепремиер и министър на стопанската система на Украйна, осведоми Българска телеграфна агенция.

Ръководителят на президентската канцелария благодари на сътрудниците на Украйна за поддръжката.

Укринформ отбелязва, че в телефонен диалог през вчерашния ден ръководителят на канцеларията на украинския президент Андрий Ермак и съветникът на президента на Съединени американски щати по въпросите на националната сигурност Джейк Съливан са разискали нуждата от своевременна доставка на оръжия и муниции за ефикасна отбрана против съветските нашественици.

Снимка: БТА

Междувременно президентът на Украйна Володимир Зеленски благодари в своето вечерно видеообръщение на всички сътрудници, които са помогнали на страната със системи за противовъздушна защита, съобщи Укринформ.

" Благодаря на всички наши сътрудници, които помогнаха на Украйна с противовъздушната защита. Това са разнообразни страни: Съединени американски щати, Германия, Франция, Англия, Норвегия, Италия, Румъния, Швеция, Нидерландия, Словакия, Чехия, България, Полша, балтийските страни и други страни. " Пейтриът ", " НАСАМС ", " ИРИС-Т ", " РЕЙВЪН ", " Хок " и други системи ", сподели Зеленски.

Президентът означи, че сега не може да приказва намерено за всичко, само че украинският небесен щит към този момент е по-мощен спрямо предходната година. Той има по-големи благоприятни условия, само че за жалост към момента не пази изцяло цялата територия, добави той.

" И ние работим, с цел да го създадем още по-добър. Всяка страна, всеки водач, който ни оказва помощ да укрепим въздушната си защита, оказва помощ да защитим човешки животи. И аз приканвам всички украинци, всички, чийто глас се чува по света, нашите публицисти, всички, които поддържат Украйна по света, да оказват помощ за усилване на защитата. Да оказват помощ! Ние сме способни да преодолеем и най-трудните провокации. Но единствено дружно, в единение, когато се грижим един за различен и когато милиони хора оказват помощ на своите бранители и на своята страна. Наложително е да бъдем единни и признателни ", акцентира Зеленски, представен от Българска телеграфна агенция.

Агенция Укринформ показва, че на 9 ноември президентът Володимир Зеленски съобщи, че украинските управляващи работят с всички сътрудници всеки ден, с цел да получат системи за противовъздушна защита за Украйна и заздравяват небесния щит на Украйна на практика всяка седмица.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР