ще има разкъсана, често значителна облачност. Сутринта на места видимостта

...
ще има разкъсана, често значителна облачност. Сутринта на места видимостта
Коментари Харесай

Тази Седмица Се Сбогуваме Със Златната Есен! Ето Кога Ще Ни Зарине Снегът!

ще има раздрана, постоянно забележителна облачност. Сутринта тук-там видимостта ще е понижена. Ще духа слаб до сдържан най-вече северен вятър, който след обяд ще се ориентира от югоизток. Максималните температури ще са 16-18 градуса. Температурата на морската вода е 15-16 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В планините ще е най-вече слънчево, с повече облаци над масивите в източните региони. Ще духа сдържан вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 13 градуса, на 2000 метра - към 7 градуса.

Седмицата ще означи първия напор на приближаващата зима, отбелязва Нова тв.

Защитата на антициклона, която толкоз дълго държеше времето изсъхнало, най-сетне се пропуква. Комбинацията от два антициклона в Централна и Източна Европа основава условия за навлизане на мощна доза студен въздух от север-североизток. В същото време над Черно море се развива циклон, който ще донесе превалявания, както в Северна Турция, по този начин и при нас.

Нахлуването на студен въздух ще стартира в сряда.

Освен захлаждане, в четвъртък чакаме и слаби превалявания. В планините, предпланинските региони и високите места на Източна България ще превали сняг. Съществена снежна завивка до края на тази седмица обаче не се чака.

Дневните температури в идващите 7 дни ще са от 10-12 градуса при започване на седмицата до едвам 7-8 градуса в петък, когато се чака да е най-студено.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР