Ще има нова помощ за затворени бизнеси. Това заяви икономическият

...
Ще има нова помощ за затворени бизнеси. Това заяви икономическият
Коментари Харесай

Л.Борисов: Ще има нова помощ за затворени бизнеси

Ще има нова помощ за затворени бизнеси. Това съобщи икономическият министър Лъчезар Борисов в изявление пред  " Монитор ". 

" Ще се постараем през идващите 3 седмици да надградим всички ограничения и да създадем по този начин, че да оказваме помощ на всички, които имат потребност от поддръжка. За да бъде здрава стопанската система, би трябвало да има здрави хора. С новите ограничения постигнахме баланс сред свободата на икономическият живот и строгостта на противоепидемичните ограничения. Не затваряме стопанската система, подсигуряваме доставките, производството и индустрията. Продължава работата на Министерството на труда и обществената политика и на Министерството на стопанската система да намерим най-бързите ограничения за отплата на бизнеса за затворените браншове, които няма да работят заради противоепидемичните ограничения ", сподели Лъчезар Борисов.

Той благодари на работодателите, с които е в непрекъсната връзка съвсем непрекъснато. Те са дали своите оферти по какъв начин да бъде обезщетен  бизнесът.

" Предложенията за отплата са в областта на това да намерим метод да бъдат покрити техни закрепени разноски или посредством % от оборота тези бизнеси да бъдат подкрепени. Това, върху което работим, е да освободим 156 млн. лева разполагаем запас от Оперативна стратегия “Иновации и конкурентоспособност ”, които търсим метод и да надградим. Разработваме скица за ликвидна поддръжка на бизнеса от секторите, които ще бъдат затворени. Тези ограничения ще бъдат подкрепени и от Национална агенция за приходите, които ще работят дружно с нас, с цел да ни подават навреме информация, с цел да се изискат всички нужни данни по длъжностен път,  така че да реализираме най-бързия резултат тези ограничения да бъдат налични, транспарантни и по най-лесния метод да стигнат до бизнеса ", сподели още Борисов.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР