Ще има ли повече български стоки в магазините и ще

...
Ще има ли повече български стоки в магазините и ще
Коментари Харесай

В Европа се развихря страшна криза заради COVID-19

Ще има ли повече български артикули в магазините и ще помогне ли това на родните производители, разясниха в утринния блок на Българска национална телевизия Симеон Караколев - съпредседател на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация и Божидар Петков - ръководител на Асоциацията на малинопроизводителите и ягодоплодните.

Симеон Караколев съобщи, че сега се основава една рецесия в Европа - на първични материали, на ползване.

"Една основна част от нашето произвеждане е със първични материали, които не са от страната. Това в един миг ще докара до спад на изкупните цени на продукцията, надлежно всеобщ банкрут на фермери в страната и в един миг ще бъдем принудени да избираме дали да съществуваме или не отсега нататък.

Това е една от аргументите, т.е., жегвам една от ограниченията, 90% от млечните артикули да бъдат с българско сурово мляко. Следващата е да има районен достъп до всички местни производители на продукция.

Това в европейски нюанс го има в съвсем всички страни, т.е., локалните артикули неизбежно намират място във всички хипермаркети ", съобщи Караколев.

"Основните ни претенции са да бъдем в едни положителни връзки с веригите и да бъде спазен правилото - както тези вериги съблюдават в другите страни, че когато има произвеждане на родна продукция, да бъде понижен най-малко вносът и предлагането на сходна задгранична такава.

Или когато е сезонът на ягодите, да се продават ягоди българско произвеждане до тяхното привършване и по-късно към този момент да има импорт. Същото да се отнася и за доматите, и за черешите, и така нататък

Помолихме представителите на веригите да покажат графики от продажбите от минали години и по същия метод да наложим графиките на нашето произвеждане и да се види къде има доминиране на българската продукция, къде има дефицит, и по този метод и двете страни да си създадат проект, тъй че и двете да са удовлетворени.

Да има българска продукция с приоритет, когато тя се създава, и да се внася вносна продукция, когато тя липсва у нас ", сподели Петков.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР